Dobrý den, chtěl bych se zeptal, zda-li existuje nějaký program na následující problém.
Mám sestru, která má notebook (WIN 7 STARTER ), bohužel bez CD/DVD mechaniky. Potom mám ještě stolní PC ( WIN XP PROFESIONAL ) a ten obsahuje dvě DVD mechaniky. Sestra našla na půdě staré PC hry, které by si ráda zahrála. Proto bych se chtěl zeptat, zda-li existuje nějaký program, který by instalační soubor zkopíroval z CD/DVD na flash disc, nebo alespoň do stolního PC. Popřípadně bych se chtěl zeptat, jak se program jmenuje a kde bych ho sehnal.
Děkuji za odpovědi.
Existuje nějaký program ?
Existuje nějaký program ?
Odesláno pravděpodobně z PC, pokud ne, tak z jiného zařízení.
-
- Pohlaví:
Re: Existuje nějaký program ?
Nějak ti nerozumím. Prostě ty hry z CD přetáhneš na flash a následně sestře do notebooku. Krom toho asi všechny hry na starém CD se už dnes dají zdarma stáhnout.
Ty hry fungovat nebudou, bude problém s ochranami.
Ano, ale většina těch her obsahuje místo normálního instalačního souboru něco jako hlavní menu u filmu na DVD, ale místo přehrát film je tam tlačítko instalovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Srp 2013 18:14) ---
Jak to myslíte ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Srp 2013 18:14) ---
X píše:Ty hry fungovat nebudou, bude problém s ochranami.
Jak to myslíte ?
Odesláno pravděpodobně z PC, pokud ne, tak z jiného zařízení.
"Krom toho asi všechny hry na starém CD se už dnes dají zdarma stáhnout."
To snad nemyslis vazne........... uplne stejne se daji zdarma stahnout i hry, ktere jeste nevysly a samozrejmne to taky neni legalni
S tou ochranou na CD je to mysleno tak, ze obsah CD nelze legalne skopirovat, nebot prolomeni ochrany proti kopirovani jest trestnym cinem.
To snad nemyslis vazne........... uplne stejne se daji zdarma stahnout i hry, ktere jeste nevysly a samozrejmne to taky neni legalni
S tou ochranou na CD je to mysleno tak, ze obsah CD nelze legalne skopirovat, nebot prolomeni ochrany proti kopirovani jest trestnym cinem.
-
- Pohlaví:
To myslím vážně, jenom jsem tam měl dopsat asi.To snad nemyslis vazne...........
Nutno dodat,, že jsem starý člověk a za staré hry nepovažuji hry staré 3 roky!
Je to jedno ze je ta hra stara 30 let, legalni to neni stejne.
V tomhle pripade budou zcela urcite novejsi nez z roku 1994
Pokud ty hry nejsou urceny pro Windows XP, nejspis na Windows 7 stejne nepujdou spustit
Pokud je tam popisovane menu, mohou to byt takove ty kolekce kde bylo 100 her a prodavalo se to v novinovych stancich. JInak tam menu s vyberem hry nebude, leda ze by to bylo od piratu (palene CD).
V tomhle pripade budou zcela urcite novejsi nez z roku 1994
Pokud ty hry nejsou urceny pro Windows XP, nejspis na Windows 7 stejne nepujdou spustit
Pokud je tam popisovane menu, mohou to byt takove ty kolekce kde bylo 100 her a prodavalo se to v novinovych stancich. JInak tam menu s vyberem hry nebude, leda ze by to bylo od piratu (palene CD).
-
- Pohlaví:
Je to jedno ze je ta hra stara 30 let, legalni to neni stejne.
Petře se s tvým názorem na toto jsem se měl možnost již seznámit. Ale z pohledu běžného uživatele, pokud je to uvedeno na renomovaném herním serveru ani z pohledu zákona na tom nic nelegálního není.
A nezmění to názor Tvůj, anebo můj.

Po legální stránce se abandonware obvykle dá přiřadit k warezu, přesto jej mnoho softwarových společností toleruje nebo dokonce bere pozitivně. Na starém softwaru už nemohou dále vydělat, samostatné nové vydání starých titulů by bylo neekonomické a takto aspoň abandonware funguje jako reklama. Některé společnosti dokonce starší software uvolňují k volnému používání, tím pádem se dají považovat za freeware.
Otázka zda půjdou spustit je ale na místě. Nicméně i na to jsou možnosti, jako např. režim komapatibility, emulátor, dosbox a kdoví co ještě. Já moc velký hráč nejsem a tak mám jenom takové všeobecné povědomí o problematice.
Tohle proste NENI pravda - "z pohledu zákona na tom nic nelegálního není."
To, ze te nechyti neznamena ze to, co delas je legalni. Znamena to jenom to, ze se nikomu nevyplati vest soudni spor.
(na tech serverech to obvykle funguje tak, ze vystavi hry ke stazeni a odstrani jenom ty, u kterych nekdo zacne hrozit zalobou)
Uvolnenim hry autory se samozrejmne zmeni i jeji licence, ale to je snad jasne.
K tomu, aby bylo naprosto jasne jak se ma postupovat je nutne vedet, o jake hry jde a jestli ma vubec cenu je zkouset na Windows 7.
Jedna zmonosti je poridit za par korun externi skatuli nebo USB redukci, jednu tech mechanik pres ni pripojit k notebooku a nemusi se delat zadne harakiri s imagema CD.
To, ze te nechyti neznamena ze to, co delas je legalni. Znamena to jenom to, ze se nikomu nevyplati vest soudni spor.
(na tech serverech to obvykle funguje tak, ze vystavi hry ke stazeni a odstrani jenom ty, u kterych nekdo zacne hrozit zalobou)
Uvolnenim hry autory se samozrejmne zmeni i jeji licence, ale to je snad jasne.
K tomu, aby bylo naprosto jasne jak se ma postupovat je nutne vedet, o jake hry jde a jestli ma vubec cenu je zkouset na Windows 7.
Jedna zmonosti je poridit za par korun externi skatuli nebo USB redukci, jednu tech mechanik pres ni pripojit k notebooku a nemusi se delat zadne harakiri s imagema CD.
-
- Pohlaví:
1) Nic o nějakém chytání jsem nepsal, krom toho když to stahuje z renomovaného serveru, nemá cenu to řešit
2) Zda se někomu vyplatí vést nebo nevést soudní spor je otázka druhá, ale ty nemůžeš vědět jak to je, možná u té konkrétní hry o které se virtuálně bavíme, to její programátor bere jako reklamu.
To by se opravdu muselo brát jednotlivě, kus od kusu a pochybuji, že i ty se svým širokým vědomostním záběrem k tomu máš relevantní informace. Pokud máš, pak jednu napiš.
1. i piratske servery jsou renomovane
2. ze to autori berou jako reklamu nemeni nic na tom, ze to neni legalni
Porad ale nevime, co to na tech CD doopravdy je.
Pokud jsou to jednotlive hry, tak je skutecne bude treba vzit kus po kusu a rict ANO/NE ve smyslu funkce na Windows 7. Troufam si tvrdit ze tak od roku 2001 je pravdepodobne, ze by ty hry na Windows 7 fungovat mohly.
Hry z let 1994-2001 pro Windows jsou dneska primo peklo na rozchozeni a instalaci.
Porad ale nevime, co to na tech CD doopravdy je.
Pokud jsou to jednotlive hry, tak je skutecne bude treba vzit kus po kusu a rict ANO/NE ve smyslu funkce na Windows 7. Troufam si tvrdit ze tak od roku 2001 je pravdepodobne, ze by ty hry na Windows 7 fungovat mohly.
Hry z let 1994-2001 pro Windows jsou dneska primo peklo na rozchozeni a instalaci.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 04 srp 2013 19:18, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Končím debatu, která vede od nikud nikam.
Pokud AUTOR svobodné - BEZPLATNÉ šíření SVÉ hry bere jako reklamu, jer to nepochybně LEGÁLNÍ.
Co je v tomto případě legální určuje pouze autor, ne zákon, ne já a dokonce ani Ty ne. The End.

Pokud AUTOR svobodné - BEZPLATNÉ šíření SVÉ hry bere jako reklamu, jer to nepochybně LEGÁLNÍ.
Co je v tomto případě legální určuje pouze autor, ne zákon, ne já a dokonce ani Ty ne. The End.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 13137
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 kvě 2025 04:45
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4794
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6202
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 3583
-
od RostislavC