Brýle k počítači - opravdu pomáhají?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

hovad11
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Brýle k počítači - opravdu pomáhají?

Příspěvekod hovad11 » 09 srp 2013 21:07

Dobrý den nebo spíše večer!
Trávím dlouhé hodiny u počitače a docela mě někdy bolý oči tak jsem našel na internetu tyto brýle http://www.czc.cz/gunnar-mlg-phantom-neptune/131448/produkt?q-category-id=6n9bjkkmiug3ua0o387q7qbe44 máte někdo zkušenosti s brýli GUNNAR? Opravdu pomáhají? No víte dát za jedny brýle přes 2 tisíce nerad bych vyhodil peníze z okna.
g

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Brýle k počítači - opravdu pomáhají?

Příspěvekod guest » 09 srp 2013 21:09

Nevím zda tyto zázraky pomáhají, ale pokud tě bolí oči, pak potřebuješ klasické brýle. Navštiv lékaře. Bude to dražší.

Tomasb98
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Tomasb98 » 09 srp 2013 21:10

Tak když to koupíš přes net tak máš 14 denní lhůtu na vrácení bez udání důvodu.... A ta cena je asi oprávněná protože to nejsou brýle proti sluníčku od asijských kamarádu....

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 21:13) ---

Nejdříve spíš to co říká Spirit nahoře. A dávat si přestávky atd...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 srp 2013 21:14

Poikud někdo poitřebuje brýle pak od dr. a ne nějakou čínskou kravinu. Ale slušné brýle stojí kolem pěti litrů.

Chatrousek
nováček
Stav:

Příspěvekod Chatrousek » 09 srp 2013 21:19

Achh... kašli na nějaké blbosti za 2k raději si dej hodinku pauzu :D
Notebook -> HP 625
CPU - AMD Turion II P5560 Dual-Core Procesor
RAM - 4 GB
GPU - ATI Mobility Radeon HD 4250 Graphics

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 09 srp 2013 22:31

hovad11 píše:Dobrý den nebo spíše večer!
Trávím dlouhé hodiny u počitače a docela mě někdy bolý oči tak jsem našel na internetu tyto brýle http://www.czc.cz/gunnar-mlg-phantom-neptune/131448/produkt?q-category-id=6n9bjkkmiug3ua0o387q7qbe44 máte někdo zkušenosti s brýli GUNNAR? Opravdu pomáhají? No víte dát za jedny brýle přes 2 tisíce nerad bych vyhodil peníze z okna.

Určitě to pomáhat bude, ale jak moc a efektivně, to netuším. Zeptej se těch, co to používají. Na YouTube je má třeba Minecrafak, co jsem tak zahlédl. Jinak herní teamy je používají, můžeš zkusit je nějakým způsobem je kontaktovat a pozjišťovat..

unnamedic
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod unnamedic » 10 srp 2013 07:27

Také vlastním gunnarky ale jelikož mám na každém oku 3,5 diptrie tak mě vyšly na 8k, na comp celkově hry, filmy atd dokonálé ale jak se podívaš někam jinam mimo monitor tak je to hnus :D
Základní Deska: GIGABYTE GA​-990FXA​-UD3 Revize 1.0
Ram: Kingsto​n Value 4GB DDR3 1333 - 2x
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Editio​n
Grafická Karta: Asus EAH 5770 Cu core 1024 GDDR5,128 Ram
Pevný Disk: Seagate Barracuda 7200.12 - 500GB
Zdroj: Fortron Black Power 550W

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 10 srp 2013 08:05

hovad11 píše:Trávím dlouhé hodiny u počitače a docela mě někdy bolý oči

Neodstraňuj následek, odstraň příčinu! To neznamená že máš počítač vyhodit z okna, příčina je jednostranné namáhání tvých očí.

Pro přirovnání: Jen jsi někdy autobusem na velmi dlouhý výlet? Několik hodin sedíš prakticky bez pohybu na jednom místě, až ti zdřevění nohy, bolá a nemůžeš se na ně postavit. Pár cestujících z mezikontinentálních letů na následky takového "pohodlí" dokonce zemřelo! Vzniklé krevní sraženiny v přiškrcených cévách se po rychlém odchodu z letadla uvolnily a ...
Něco podobného se děje i ve tvých očích, prostě je věčně šponuješ stále stejným způsobem, a chybí jim zbylá část jejich přirozené činnosti, tedy přeostřování na různé vzdálenosti a neustálý pohyb do stran. Nakonec toho už ani nebudou schopné, a ty místo brýlí budeš zralý na bílou hůl!

Takže jim pro začátek dopřej aspoň trochu pohybu, nauč se jako první pomoc oční gymnastiku a často pravidelně jí provozuj, nejlépe dřív než tě ty oči začnou bolet.
Rychlé změny vzdálenosti na kterou se díváš zase zažiješ při nějakém týmovém sportu, třeba při házené si sledováním míče oči pěkně zacvičí - ale musíš jí hrát, ne sedět někde na lavičce s pivem. Takže zajistíš potřebný přirozený pohyb a zbytku těla. Nejlépe každý den aspoň hodinu, ale můžeš to prostřídat i procházkami různým prostředím, do přírody, po městě, a nauč se za chůze neustále sledovat celé okolí, skákej očima z místa na místo, a snaž se pokaždé rozeznat co nejvíc detailů. Mě to od mých potíží pomohlo, žádné brýle nepotřebuji a zdá se že ještě dlouho potřebovat nebudu.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • youtube na PSVR2 na počítači
    od Arnold91 » 02 čer 2025 13:29 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3111
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    02 čer 2025 15:26
  • Výběr nové židle k počítači.
    od behavioralista » 16 říj 2024 19:03 » v Vše ostatní (Off topic)
    6
    3888
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 15:06

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”