Přesun Windows 8 na jiný disk

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Hollyster
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přesun Windows 8 na jiný disk

Příspěvekod Hollyster » 20 srp 2013 23:03

Zdravím. Mám objednaný nový notebook s Windows 8 a k tomu i SSD. No a chtěl bych systém co nejjednodušeji přesunout na SSD. Mám udělat čistou instalaci nebo se dá systém nějak přesunout, abych nepřišel o ovladače a předinstalované programy? Díky

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přesun Windows 8 na jiný disk

Příspěvekod guest » 20 srp 2013 23:06

Dej do Google Migrace na SSD , jsou tam nějaké návody.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 20 srp 2013 23:14

Můžeš použít specializovaný sw http://www.paragon-software.com/technol ... OS-to-SSD/
Pokud máš systémový disk tak, aby se vlezl na SSD, tak použij libovolný program pro klonování disku. Upozorňuji, že v klonu musí být i 100MB (200MB) oddíl, který si windows tvoří při instalaci.

Hollyster
nováček
Stav:

Příspěvekod Hollyster » 21 srp 2013 17:41

Pokud máš systémový disk tak, aby se vlezl na SSD, tak použij libovolný program pro klonování disku.

Jak to myslíš? Chci to udělat hned jak mi ntb příde, takže to myslíš tak, abych prostě naklonoval celý disk?

Upozorňuji, že v klonu musí být i 100MB (200MB) oddíl, který si windows tvoří při instalaci.

A tohle je co za oddíl?:) Když použiju ten Paragon, tak by měl vše udělat za mě, ne? Protože jsem četl i něco o tom, že při klasickém klonování se systém nepřizpůsobí SSD. Ale Paragon to má prý nějak ošetřené, tak nevím.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 21 srp 2013 18:49

Myslím to tak, že:
- klonování samozřejmě použít lze. Dnešní systémy používají i klasické disky v AHCI režimu, takže tohle odpadá. Jediné co je třeba sdělit systému, že už běží na SSD a to lze např. programem SSD fresh, případně zásahy v registrech.
- ano, naklonovat celý disk.
- 100MB (200MB) je oddíl vytvořený při instalaci windows 7 (8), stačí se kouknout do správce disků. Na co je, nemám tušení, pokud se např. w7 instalují jako upgrade s čistou instalací, pak si ten oddíl nevytvoří.
Pokud použiješ ten paragon, pak ti všechny výše uvedené starosti odpadnou.

Hollyster
nováček
Stav:

Příspěvekod Hollyster » 28 srp 2013 21:28

Co riskuji, pokud použiji starší verzi toho paragonu, která podporuje jen Windows 7?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 28 srp 2013 21:36

V podstate nic, pokud podporuje disky s GPT.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Hollyster
nováček
Stav:

Příspěvekod Hollyster » 28 srp 2013 21:40

A co to znamená?:) Je to úplně stejný software, přímo na migraci z hdd na ssd, jen nepodporuje Win8 ale 7.

edit: A co když nepodporuje?

Hollyster
nováček
Stav:

Příspěvekod Hollyster » 29 srp 2013 10:25

Nakonec jsem nainstaloval Acronis True Image 2013 a pokusil jsem se disk klonovat pomocí jeho. Ale když dám klonovat disk, vyberu hdd jako zdrojový disk, potom vyberu ssd jako cílový a tak dál. Nakonec si vyžádá restart, ale po restartu nic..nic se neděje, nic se nenaklonovalo. Ještě mě napadlo, že by to mohlo souviset s tím, že Windows to SSD nevidí. Ale Acronis ho normálně vidí, i takový program od Intelu ho vidí... poradíte? :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Srp 2013 15:16) ---

Nakonec jsem použil Acronis True Image 2013 a následně program SSD Fresh pro optimalizaci nastavení systému pro SSD. Teď už jen musím nějak zformátovat HDD, ale to snad nějak zvládnu. Takže díky za rady ! :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”