Zdravím,
před časem mi odešel notebook (konkrétně se jednalo o thinkpad r50e vím že to není zrovna horká novinka ale mám ho rád :) tak jsem ze dvou nefunkčních strojů poskládal jeden funkční. Nebo spíš téměř funkční, pokaždé když je delší dobu vypnutý musím znovu nastavovat čas v biosu. Zkoušel jsem vyměnit baterii, ale problém přetrvává. Tak nevím jestli jsou špatné obě dvě, nebo je to něčím jiným. A taky jsou nefunkční USB porty. Může to spolu nějak souviset? A má smysl se s tím snažit něco udělat?
Díky za odpověď
Neustálé nastavování času v BIOSU a nefunkční USB
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neustálé nastavování času v BIOSU a nefunkční USB
Zkontroluj ve Správci zařízení, zda máš nainstalován příslušný ovladač USB. Tou baterií myslíš knoflíkovou baterii?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Vymenit baterii za novou enbo vzit tu z toho druheho srotu? Mohou byt vadne obe, zvlast kdyz ty ntb nekde lezely dlouho. Podivej se, jestli nahodou nejsou nabijeci.
USB porty mohou byt nefunkcni protoze jsou vyple v BIOSu, nemaji instalovane ovladace a nebo je vadna zakladni deska (v takovem pripade bude nejspis na rade radic disku).
USB porty mohou byt nefunkcni protoze jsou vyple v BIOSu, nemaji instalovane ovladace a nebo je vadna zakladni deska (v takovem pripade bude nejspis na rade radic disku).
Zdravím,
díky za odpovědi.Ovladač je podle správce zařízení nainstalován správně . Ano knoflíkovou baterii. Zkoušel jsem tu z toho druhého šrotu. Ale teď jsem nechal přes noc notebook v nabíječce a problém se už neopakoval. Ale USB problém přetrvává. A co přesně bych měl zkusit s tím řadičem disku?
díky za odpovědi.Ovladač je podle správce zařízení nainstalován správně . Ano knoflíkovou baterii. Zkoušel jsem tu z toho druhého šrotu. Ale teď jsem nechal přes noc notebook v nabíječce a problém se už neopakoval. Ale USB problém přetrvává. A co přesně bych měl zkusit s tím řadičem disku?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vlož sem obrázek Správce zařízení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2031
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 0
- 2883
-
od krystofb
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15887
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11076
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2560
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”