Program na formátování disku
Program na formátování disku
Zdravím. Potřeboval bych nějak zformátovat disk v notebooku. Zkoušel jsem to ve windows, ale tam nejdou odstranit všechny oddíly, protože disk byl dříve systémový. Takže otázka zní, jestli existuje program, který odstraní všechny oddíly a kompletně zformátuje disk?
-
- Pohlaví:
Re: Program na formátování disku
Z Win to nejde. Musíš nabootovat Win a z toho zformátovat atd.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Třeba Cute Partion Manager - stáhnout, vypálit, vložit do mechaniky a jde se na to. Tedy na odstranění a případné vytvoření nových oddílů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Díky za odpovědi. Po dlouhém, opravdu dlouhém hledání jsem, jsem našel nějaký " AOMEI Partition Assistant". Dal jsem odstranit všechny oddíly a wipe data a teď čekám co z toho bude. :) Tak ještě jednou díky, už jsem ani nedoufal že najdu nějaký "jednoduchý" program.. Říkal jsem si, že toho bude plno a ejhle :)
Ale tohle je jednodušší, ne?
Mám problém. Program v pořádku dokončil operaci, ale když dám vytvořit nový oddíl, tak mi Windows napíše, že "Struktura disku je poškozena a není čitelná" ... Co s tím?:(
Mám problém. Program v pořádku dokončil operaci, ale když dám vytvořit nový oddíl, tak mi Windows napíše, že "Struktura disku je poškozena a není čitelná" ... Co s tím?:(
-
- Pohlaví:
A čím to děláš? Jdeš na to moc vědecky, stáhni nějaký Live Linux a zformátuj to.
No tím čím jsem psal. Už je to hotové a žádné oddíly tam nejsou, je tam jen nepřiřazeno.. celý disk. A když chci vytvořit oddíl abych na ten disk mohl ukládat data, tak to napíše tohle. Já s Linuxem nikdy nic nedělal 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to s Tebou těžké. Nerespektuješ rady. Uvedený program neznám, tak mi není jasná co jsi vlastně vyvedl s diskem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Já vím, omlouvám se. Ikdyž jsem tím uškodil jen sobě. Ale ten program jsem našel ještě dříve, než mi někdo odpověděl (resp. než jsem si to já blbec přečetl) . Protože jsem neměl nic jiného na práci, tak jsem prostě dál hledal až jsem našel tohle. Teď tedy podle rady vytvářím usb LiveLinux a zkusím to zformátovat v něm. Nebo mám udělat něco jiného?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevím proč si to dělal tak složitě,když opověď si už dávno dostal.Windows samozřejmě umí odstranit oddíly včetně systémového a taky umí disk zformátovat.Jediné co stačilo udělat bylo dát do mechaniky disk z Windows a nastavit bootování z mechaniky v biosu.Pak by jsi spustil formátování.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Kdyby mi šly ty oddíly odstranit ve Windows, tak to udělám a nehledám speciální software, ale bohužel to nešlo. A zformátovat mi ho teď nedovolí, protože píše tu hlášku, co jsem psal.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3138
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5262
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 3
- 5000
-
od petr22