Dobrý den potřeboval bych prosím poradit ohledně výběru a sestavení HW popřípadě chybějících součásti do PC předem děkuji.
Sestavu bych si představoval následně:
CPU: Intel Core i7-4770 Procesor Quad-Core, 3.40GHz (84W), Turboboost 3.90GHz, Intel HD Graphics 4600 (1200MHz), 8MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell)
CASE: Zalman Z11 Plus midi tower, ATX, 4x 5.25", 1+5x 3.5", 2.5", USB 3.0, průhledná bočnice, bez zdroje, černá
DESKA: MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87, 3x PCIe x16, DDR3 3000, SATA III, mSATA, USB 3.0, Killer GLAN, DVI, HDMI, 8ch audio Sound Blaster Cinema, ATX, sc1150
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX blu Edition PC3-12800, CL10
ZDROJ: Zalman ZM700-GT 700W ATX V2.3, aktivní PFC, 120mm ventilátor, 80 Plus Bronze
GRAFIKA: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming 2GB DDR5 (6008MHz), NVIDIA GeForce GTX760 (1085MHz), Boost clock 1150MHz, PCIe x16, SLi, 256bit, DisplayPort, 2xDVI, HDMI
HDD1: Western Digital Green 1000GB 64MB cache s Advanced Format SATA III, IntelliPower, WD10EZRX
HDD2 pro OS: ADATA Premier Pro SP900 128GB SSD disk 2.5", SATA III, čtení až 550 MB/s, zápis až 520 MB/s, MLC, Trim
MECHANIKA: LG GH24NS černá SATA - DVD±R 24x, DVD+DL 16x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, SecurDisc, bulk
Prosím o doplnění nejspíše bude ještě třeba teplovodivá pasta možná nějaká kabeláž pokud není přibalena u case nebo jednotlivých komponentu popř. desky. Děkuji.
Sestavení PC a výběr HW
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sestavení PC a výběr HW
Proč jsi neposlal odkaz na košík?
Cenové rozmezí?
Cenové rozmezí?
Mozek je největší úspěch lidstva. Překoná i počítač. Jen ho dobře a chytře využít.
Mitt liv är ett programmeringsspråk
Hledání je nejlepší přítel.
Mitt liv är ett programmeringsspråk
Hledání je nejlepší přítel.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, Vítej na PC-Help.
Nevím, jestli je to úplně dobře sestaveno. Nelíbí se mi ADATA SSD, předražená základní deska a i7. Na úkor dvou zmíněných komponentů (MB a CPU) je tam relativně mainstreamová grafika, která se dá nahradit výkonnější, když tam dáme Xeona a klasickou G43.
Napiš sem cenový strop, jak píše Ollav.
Zkusím Ti sem hodit nějakou (snad) lepší alternativu.
Nevím, jestli je to úplně dobře sestaveno. Nelíbí se mi ADATA SSD, předražená základní deska a i7. Na úkor dvou zmíněných komponentů (MB a CPU) je tam relativně mainstreamová grafika, která se dá nahradit výkonnější, když tam dáme Xeona a klasickou G43.
Napiš sem cenový strop, jak píše Ollav.
Zkusím Ti sem hodit nějakou (snad) lepší alternativu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok děkuju odkaz na košík jsem nedával protože jsem tu nový a lamicka ještě...
jinak cena cca do 30 000 bych si asi tak představoval desku jsem zaměrně dle několika članku daval od stejného výrobce jako grafiku jinak bych docela rad opravdu nejakou Nvidii pokud možno ten disk SSD tam chci pro OS pouze ale nemusi byt. Záměr sestavy je herní a pro rýsování a prezentaci 3D prostorových záležitostí a staveb, ohledně her bych chtěl aby na tom slapaly třeba Crysis 3 nebo SGW 2 popřípadě i Battlefield 4. Omlouvám se za sloh. Sestavu PC jsem nikdy neřešil sám a tak je to pro me i taková trochu výzva si ten stroj dát do kupy sám, do ted jsem PC zatím jen rozebíral na jednotlivé sroubky ze zajmu a na vyrazenych strojích, samozřejmě ne za cenu poskozeni HW a znehodnoceni neci práce.

Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
super moc dekuju jen takový dotaz ten chladic na CPU bude to osazeni sedet když patice na desce je 1150 a vetrak nemá tohle oznaceni je tam 1155... mozna se ptam blbe jen mi to tak bliklo do oka tak se chci zeptat... ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Lis 2013 02:11) ---
A ještě jen taková otázka chápu dobře tedy vychází to ze core i7 nemusi mit spolu s vykonou grafikou navrch tam je stejne rozdil jen v architekture toho cipu? nejak to porad nechapu a to jsem procetl docela dost clanku prave o intelech které se tykaly prave Haswell.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Lis 2013 02:17) ---
Jo a ještě jedna věc ta patice na desce kde bude osazenej CPU udrzi ten chladic je tam psaná váha cca 650 g opet mozna hloupej dotaz...?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Lis 2013 02:34) ---
Další věc která mi nedá vzniku jak to je s grafikou když odejde karta a CPU neobsahuje grafiku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Lis 2013 02:11) ---
A ještě jen taková otázka chápu dobře tedy vychází to ze core i7 nemusi mit spolu s vykonou grafikou navrch tam je stejne rozdil jen v architekture toho cipu? nejak to porad nechapu a to jsem procetl docela dost clanku prave o intelech které se tykaly prave Haswell.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Lis 2013 02:17) ---
Jo a ještě jedna věc ta patice na desce kde bude osazenej CPU udrzi ten chladic je tam psaná váha cca 650 g opet mozna hloupej dotaz...?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Lis 2013 02:34) ---
Další věc která mi nedá vzniku jak to je s grafikou když odejde karta a CPU neobsahuje grafiku.
Ten chladič jde na socket 1150, je to prakticky prověřeno.Ten Xeon = I7, stejny procesor. Pouze označeny pro použití v serveru.Nemá aktivní grafiku a o to je levnější.Pokud trváš na te integrované grafice.Klidně si připlat na I 7, nebo budeš muset ubrat, třeba na grafické kartě. A to se mne zdá být škoda.Protože to chceš používat i na práci.Nevím podle jakého článku jsi se dočetl, ze deska a grafika ma byt od stejného výrobce.Je to pověra.
Jsem flegmatik no a co?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
OK dekuji mnohokrat jste tu super a moc ochotny i na tuhle nocni dobu...:) Jsem rad za nove Info a konecne v tom mam trochu jasno urcite pouziji tuhle napovedu ale stavbu necham nejspis na nejakem profikovi prece jen jsem studoval stavarnu a ne IT ještě jednou moc dekuju a mejte se tu.
V te sestavě je vše včetně pasty na chladič.Mas to na CZC a tam při objednání můžeš zadat sestavení počítače zdarma.Přijde komplet postaven a můžeš popřípadě reklamovat jako celek , nebo jen díl, třeba vadny disk a PC zatím dal používáš s SSD diskem.
Jsem flegmatik no a co?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1643
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek