Problém při zapínání pc, poškozené soubory...

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bermudsky
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém při zapínání pc, poškozené soubory...

Příspěvekod bermudsky » 21 pro 2013 12:26

Zdravím,
nedávno jsem tady psa ohledně problému s windows. Ještě chci říct, že jsem přes tyto věci amatér tak mám celkem problém vyznat se v tom.
Asi před 2 dny jsem provedl reinstal windows , protože mi to hlasilo, že se jedná o nepravou kopii nebo něco v tom smyslu. Po reinstalaci se mi pc strašně sekalo, ale našel jsem jeden článek, který se z části týkal mého problému a tak jsem provedl čištění pc pomocí tfc old timer tools a poté pomocí programu cleaner( provedl jsem i čištění registru...těch chyb co mi to našlo) a nakonec z části defragmentaci disku( musel jsem ji zrušit v určité chvíli)....po jednom restartování mi přišlo, že pc je rychlejší a měl jsem i více místa....při zapínání pc mi začla nachvíli naskakovat taková modrá obrazovka s napisem registry cannot load high file a pod tím další text....nakonec těsně před přihlášením mi vždy naskočila tato modrá obrazovka takže jsem musel pcrestartovat a zkoušel jsem obnovit systém v příkazovém řádku...ale tam jsem se vůbec nedostal, potože mi vždy naskočila tato modrá obrazovka. Tak jsem podruhé reinstaloval windows. Šlo zase vše v pohodě, ž na to, že mi při reinstalaci začli vyskakovat okna s nazvem setup exe a že složka windows. old bla bla bla je nečitelná a poškozena a že mám spustit pomůcku Chkdsk...což mevím ctj, ale i bez toho proběhla reinstalace úspěšně....vše šlo v pohodě až do doby, kdy jsem zas vypl pc a při zapnutí to začlo provádět kontrolu disku a při 45% to nahlásilo chybu a restartovalo se to a při opětovné kontrole to zas hlásilo chybu a už se to jen vyplo. U té kontroly disku to psalo, že jsou zas nějako soubory nečitelné a poškozené...Tak jsem musel už po třetí reinstalovat windows a teď se bojím pc vypnou bo vůbec nevím jestli se mi zapne. Smažu všechny windows old složky co mám a budu doufat, že mi nějak poradíte...pc už mám 7 roků +/-, hardisk jsem měnil před rokem a půl a potřebuj, aby mi vydrželo aspoň půl rok než koupím nový.
Jinak mám windows vista home basic.....
Za každé rady budu vděčný

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Problém při zapínání pc, poškozené soubory...

Příspěvekod wattmetr » 21 pro 2013 12:31

Promiň, ale to se nedá číst. Rozčleň to trochu alespoň na odstavce, zkrať ta nekonečná souvětí, abychom tomu porozuměli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 21 pro 2013 12:39

Ten systém je originál? Zformátoval si HDD před instalací?

bermudsky
nováček
Stav:

Příspěvekod bermudsky » 21 pro 2013 12:54

1. hlásilo mi to, že kopie systému není pravá....provedl jsem reinstalaci s CD, které jsem obržel při výměně hard disku...po reinstalaci se pc sekalo tak jsem provedl čištění pomocí programu ( cleaner- pomocí něho jsem vyčistil i registry poškozené, tfc old timer tools) a z části jsem defragmentoval disk- musel jsem defragmentaci zastavit v polovině
2. poté mi naskakovala modrá obrazovka s nápisem registry cannot load high file a pod tím další text...musel jsem znovu přeinstalovat windows
3. při spuštění začala kontrola disku a u 45% se to restartovalo kvůli chybě a pi nalezení asi stejné chyby u 45% se to vyplo....při opětovném spuštění se scénář opakoval....znovu jsem reinstaloval windows už po třetí...
hlásílo mi to pořád nějaké chyby ve složce windows old...poškozené a nečitelné soubory atd...teď provádím čištění disku odstranuji windows old složku...nevíte, kde by mohl být problém? ....nechci to zas znovu reinstalovat při znovu zapnutí pc...formátování HDD? to slyším prvně, ale stejně u první reinstalace jsem to nemohl udělat protože jsem se už nedostal dál něž do biosu

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 pro 2013 14:21

Nechci Tě strašit, ale podle toho co píšeš, to signalizuje problém s diskem. Stáhni si program CrystalDiskInfo, spusť kontrolu disku tímto programem a výsledek sem vlož.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

bermudsky
nováček
Stav:

Příspěvekod bermudsky » 21 pro 2013 14:52

moc se v tom nevyznám tak snad z toho něco zjistíte
Přílohy
dfdf.jpg

guest

Příspěvekod guest » 21 pro 2013 15:25

Disk je vadný.

bermudsky
nováček
Stav:

Příspěvekod bermudsky » 21 pro 2013 15:32

Lze to nějak opravit?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 pro 2013 15:39

Bohužel nejde! Na disku je hodně vadných sektorů a i podezřelých. Jak dlouho přežije nejde odhadnout. Doporučuji co nejdříve si uložit data, o něž nechceš přijít na jiné médium a šetřit urychleně na nový disk. Pokud je disk ještě v záruce (2 roky, některé byly i 3 roky - najdeš to na faktuře), tak reklamovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

bermudsky
nováček
Stav:

Příspěvekod bermudsky » 21 pro 2013 16:01

Škoda...tak doufám, že se bude držet a vydrží do poloviny dalšího týdne...nechci ho vypínat jinak bych ho asi nezapl...tak ho alespoň budu dávat do režimu spánku...ale dekuji za pomoc

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 pro 2013 00:22

Není zač.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
    od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    2762
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 pro 2024 23:15
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9281
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
    od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    3199
    14 led 2025 12:27
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3783
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4366
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”