Sestavení nového PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

AFurmanek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Sestavení nového PC

Příspěvekod AFurmanek » 03 led 2014 15:11

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně sestavení nového PC konkrétně nakoupení nových komponentů.
Chtěl bych poradit ohledně komponentů zhruba do 12 000Kč.Jsem hráč, když jsem na PC nedělám tu nic jiného než že hraju hry takže bych byl rád kdyby jste se zaměřili na to. Slyšel jsem že procesory AMD jsou levnější a mají jen o něco menší výkon než intel, tak bych se chtěl zeptat co je na tom pravdy popřípadě jaký je dobrý a nebo jaký je dobrý intel. Co taková GIGABYTE N760OC-2GD připadá mi jako velice dobrá (na všech stránkách dostává dobré hodnocení) a jaký procesor k tomu? Chtěl bych také navýšit ramky mám 2x 4GB nevím jaké a chtěl bych 2x/4x 8gb nebo 2x 16gb. Case mám klasický middi tower.
Děkuji za rady.

//přesunuto - ty přece nemáš problém s HW, ty chceš poradit s výběrem hardwaru a sestavením PC

//mmmatzin

Reklama
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Sestavení nového PC

Příspěvekod Clorky » 03 led 2014 15:15

Ahoj,
takže, napiš přesně co už máš teďkom - HDD, mechanika, skříň, zdroj, RAM?

AFurmanek
nováček
Stav:

Příspěvekod AFurmanek » 04 led 2014 14:41

Upřímně? Vůbec se to nevyznám, kdyby jste mi ty názvy řekl česky, nebo jak se na to podívám, tak vám tu řeknu, ale co vím tak jenom jakou mám grafiku a procesor, jinak netuším co v tom počítači vlastně mám, je mi to trapné takto říkat že nevím nic o stroji na kterém denně něco dělám, ale je to tak, řekněte mi jak to zjistím a obratem ruky vám to tu napíšu.

mariobbros
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mariobbros » 04 led 2014 14:44

Ptá se tě co ještě máš a co ti chybí- HDD- harddisk mechanika-na přehravání cd dvd zdroj-napájí celé pc
Ram-paměti
Vždy se rád naučím nebo přiučím :D

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 led 2014 14:49

Stáhni si program CPU-Z http://www.slunecnice.cz/sw/cpu-z/ a napiš nám jakou máš desku (motherboard),procesor a grafiku.Pak oddělej levou bočnici z PC a podívej se co je psáno na zdroji.To znamená značka a waty.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

AFurmanek
nováček
Stav:

Příspěvekod AFurmanek » 04 led 2014 16:05

Nemám bočnici, můj počítač se dá rozdělat ze předu a ze zadu kde jsou všechny kabely, jinak se rozdělat nedá.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 led 2014 16:08

A co to vlastně je za PC?? Prosím přesný typ.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

AFurmanek
nováček
Stav:

Příspěvekod AFurmanek » 04 led 2014 16:13

Je skládaný jedním mým známým co spravuje síť Sklářskému učilišti.
Přesné parametry jsou- procesor: Intel Pentium G620 2,60GHz, grafika: Nvidia Geforce GT 430, motherboard: Asus P8H61, ramky DDR3 2x 4gb

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 04 led 2014 16:18

Dík, to pomůže mým kolegům přes HW, já spíš potřebuji tu skříň, abych Ti pomohl se do ní dostat. Fotečka/y by nebyla??
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 04 led 2014 18:01

Znovu ahoj,
promiň, že jsem se vyjadřoval nesrozumitelně, dej prosím tedy fotku tvé skříně.

Stáhni si CrystalDiskInfo, nainstaluj a klikni na úpravy/kopírovat, poté sem jeho obsah vlož. Snad se na to Adavyp nebo někdo, kdo tomu rozumí mrkne. Jestli je ten disk v pořádku a jsi s jeho kapacitou spokojen, není třeba další disk dokupovat.

Jak jsou staré RAMky? Stáhni si MemTest, ten nám pomůže zjistit chyby s paměťmi. Po zapnutí do políčka napiš největší kapacitu v MB jednoho modulu(pokud máš 2x4GB, tak 4096).
Jestli bude bez jediné chyby, tak můžeme nechat i ty RAMky. Jinak nevidím jediný důvod navyšovat kapacitu, 2x4GB bohatě stačí!

Až se dostaneš do skříně, mrkni na nápis na zdroji (taková bednička na spodu nebo na vrchu skříně). Zkus hledat značku a údaj wattáže. Značka je důležitá.
Jestli máš funkční R/W mechaniku (tedy vypalovačku), tak taky není důvod měnit. Na skříni záleží z důvodu airflow. Nechceme top komponenty v nekvalitní Eurocase skříni za pětistovku.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 led 2014 18:37

Být tebou,tak ze starého PC použiju základní desku,disk,mechaniku a paměti.Vyměníš jen CPU,dáš lepší grafiku,lépe odvětrávanou case a raději i nový zdroj.Takže asi tak :
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LW011Z6D01
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

AFurmanek
nováček
Stav:

Příspěvekod AFurmanek » 05 led 2014 09:37

Budu se vám snažit pomoct, ale nebylo by lepší koupit novou case se zdrojem?
Protože nevím jak u vás, ale já zapnu PC a začne start letadla, po 10minutách chodu PC kdy nic nedělám jsem třeba na YouTube se to spraví, ale pořád ho hodně slyším, takže bych řekl koupit novou dobře odvětrávanou skříň (vždycky jsem snil o červeně nebo zeleně podsvícené skříni, middi tower).
Asi se zdrojem tu skřín ne? A apod. pokud tudíž bych po vás chtěl poradit, case, grafika, procesor, ramky.
Byl tu dotaz jak staré jsou ramky, tak počítač je starý 5let a nic na něm nebylo měněno takže asi tak bych typoval, na tu dobu to jelo všechno na ultra, ještě ted rozjedu FarCry3 na High takže to nebude nic extra špatného.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sestavení nového herního PC
    od davolten2 » 11 pro 2024 16:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1864
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 22:03
  • Sestavení nového herního PC
    od Toodles » 05 říj 2024 23:51 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC