Kodek MPGE 4 a přehrávače

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Kodek MPGE 4 a přehrávače

Příspěvekod liborek » 21 úno 2007 17:16

Tak jsem si z nostalgie stáhl starý dobrý /a nesehnatelný,pro šťourali,že ho stahuji/horror Evil Dead.Chtěl jsem ho spustit a nic...Tak jsem zjistil,že potřebuji MPGE 4.V mém používaném balíku AlInCodec se nevyskytuje tak jsem si nainstaloval K-LITE a už jede.Jen se chci zeptat: 1/mám domácí kino bez DiVX a tak bych si chtěk pořídit k tomu nějaký levný přehrávač na DiVX.No ale teď mě to trochu zmátlo .Podporují ty přehrávače tento formát?2/Je program na který by ten formát změnil třeba na MPGE 2? 3/Na poznání toho jaký má film kodek jsem použil narychlo nějaký program z netu,už ani nevím jaký.Až potom jsem zjistil,že mám v compu G-Spot teď mi ukazuje v jakým kodeku ten film hraje a ukázal by mi i jaký kodek je potřeba pokud bych ho neměl?/Teď už to nevyzkouším ,všechno mi hraje :D /

Reklama
MarekRaušer
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

dvd

Příspěvekod MarekRaušer » 21 úno 2007 23:18

Pokud budeš převádět z divx na dvd tak Nero Vision.
NA BĚLEHRAD !!! CO JE TO ZA ŠVEJKOVINU !!! NIKDY NEMŮŽE BÝT TAK ŠPATNĚ,ABY NEBYLO JĚŠTĚ HŮŘ !!!

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 21 úno 2007 23:50

O to mě nejde to převedu.Já mysle stolní přehrávače jestli podporují MPGE4 a pokud ne jak dostat MPGE4 na např.MPGE2,tedy program.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 22 úno 2007 07:52

Jestli podporují - to najdeš ve specifikacích, liší se to typ od typu. Obecně se to říct nedá, to je jako kdyby ses ptal, jestli mají auta airbagy. :wink:
Jinak jak už bylo řečeno, převod na DVD zvládne třeba Nero. Jinak programů jsou mraky, mrkni třeba sem.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 úno 2007 09:14

Jako jo,smozřejmě já se jen ptal jestli vůbec nějaký najdu,protože je to relativně málo rozšířený.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 22 úno 2007 09:34

no existují DVD přehrávače i s divX jen hledat :wink:
Asi nejrozumější volba pro převody videa jsou convertXtoDVD nebo Win AVI video konvektor
(škoda že jsou placené,ikdyž...... 8)
ps: a jedná se určitě o kodek MPEG4 že?
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 22 úno 2007 09:46

V dnešní době už jsou rozšířený hodně, i spodporou českých titulků. Stačí trochu hledat,třeba tady. Roluj dolů a zaškrtni DivX. Vyplivne ti to hafo přístrojů v širokým cenovým spektru. :wink:

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 úno 2007 15:26

Mi si asi špatně rozumíme.To já vím,že jsou přehrávače DiVX.To snad ví každý,vždyť o tom píšu nahoře :D :smile: :smile:
Já myslel,jestli jsou s podporou MPGE4 :shock: ConvertXtoDVD mám,o to nejde.Nevím jestli někdo čte co píšu :? :?

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 22 úno 2007 16:08

Jenom pro doplnění, co je to MPGE4? Nikdy jsem o něm neslyšel a i google mlčí, popřípadě vyhodí odkazy, ve kterých se objevujou překlepy. Takže, nejspíš jsi malinko pomýlený a máš na mysli MPEG-4, což není nic jinýho než DivX nebo XviD. Takže přehrávač s podporou DivX zákonitě podporuje MPEG-4, stejně tak jako přehrávač DVD podporuje MPEG-2.
Takže nejspíš jsi to ty, kdo nečte, co píšeš. :wink:

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 úno 2007 16:36

Sorry jsem se překlep :oops: Jinde je to psaný dobře tak to snad není taková hrůza.....Omlouvám se ještě jednou blbnu tu všem hlavy,píšu asi zmateně.Psal jsem ,že na počítači kde mi šli v pohodě doteď přehrát všechna DiVX tak jsem tento nepřehrál až po stažení novýho K-lite Mega Codeck Packu.Mám několik DiVX a vždy normálně šli.Tak jsem nainstaloval ty nový kodeky a v G -spotu mi to píše kodek H264.U jiných DivX tam mám např. kodek DiVX 3.O to mě jde jestli ty přehrávače nemají i rozdílný kodeky.Abych tam přehrál i takový rozdílný DiVX.Snad jsem to napsal srozumitelněji. :oops:

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 22 úno 2007 17:27

Tak teď už je to srozumitelnější. :smile:
U každýho přehrávače je uvedený, v jaký verzi DivX, popřípadě XviD nebo jiné kodeky zvládá, je to typ od typu, některý dokonce podporujou update firmwaru (třeba na vyšší verzi DivX). Holt budeš muset zagooglit a najít si co nejuniverzálnější přehrávač za dobrou cenu. :wink:
Ještě jedna věc je důležitá - podpora titulků a hlavně české znakové sady. Ale i tento údaj vyčteš z infa o přehrávači.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 úno 2007 17:42

Tak dík.Po něčem se mrknu.Domácí kino mám za pomalu dvacet tisíc a DiVX neumí :cry: Holt ,,už"je tři roky
starý.Ještě k těm titulkům.Máti jsme na vánoce koupily taky DVD s DiVX a ikdyž měl napsáno podporu českých titulků,tak některé znaky ani za boha :evil: Budeme to muset jít asi reklamovat.Zřejmě si sebou budu muset vzít do obchodu nějaký placky a vyzkoušet,protože obchodníkům už nevěřím.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”