Síťové disky se nestíhají připojit při bootu PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Síťové disky se nestíhají připojit při bootu PC

Příspěvekod Speed_dead » 19 led 2014 17:21

Mám PC s Win7 64bit na SSD disku. (Podrobný info o PC v profilu.) Mám nasku Synology 1512 na 5x HDD. Dva (zrcadlený) jsou pro potřeby baráku a téměř neustále se ne ně přistupuje. Další tři jsem si odložil ze svého PC já. Jedná se o dva 2T green WD a jeden 640Gb black WD. Mám je namapované jako síťové disky. Pokaždé, když počítač pustím, mě vyběhne hlášení, že se nepodařilo síťové disky připojit. Pokud na ně (ikona síťového disku je s křížkem) poklikám, bez potíží naběhnou a křížek zmizí. Mám za to, že disky fungují, ale nestihnou se včas rozběhnout a tak se Win tváří, že nefungují. Dá se nastavit delší čas pro naběhnutí síťových disků a nebo jiné nastavení, co umožní bez problémové připojení těchto disků? Není to až tak velký problém, ale při každém startu PC musím na ikony síťových disků poklikat, aby se probudili. Jde evidentně o probuzení disku z nečinnosti, jelikož při restartu je vše ok.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Síťové disky se nestíhají připojit při bootu PC

Příspěvekod Uziv00 » 19 led 2014 18:03

NAS má šetřící funkce. Jeho fyzické disky jsou v době nečinnosti zastaveny. NAS je v režimu standby a síťové služby (tedy i disky) začne nabízet, až je o ně požádáno.
Řešením je tedy nechat NAS bez šetřících funkcí a bude běžet 24/7. Další možnost by byla opžděné připojení sdílení, ale to záleží, jak NAS detekuje provoz na síti. Můj NAS startuje disky po cca 2 minutách od spuštění PC.
Poslední možnost je oštřit to softwarově. Tedy napsat skript, který požádá o připojení disků, ale připojí je, až budou skutečně fyzicky k dispozici. Staré systémy měly někde volbu neověřování síťových disků, pak se ikona disků nezmění a poslední věc by byla změnit v registrech nastavení tak, aby i nepřipojený síťový disk měl stejnou ikonu, jako připojený.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 19 led 2014 20:41, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Síťové disky se nestíhají připojit při bootu PC

Příspěvekod petr22 » 19 led 2014 18:06

Pouzil bych NET USE s parametrem /WAIT, takze userinit nenabehne driv, nez se pripoji sitove disky.

Bude tam ale potreba dat i nejaky timeout, nebo pri nepristupnosti disku nenabehne plocha vubec.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    3118
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43
  • Windows nevidí disky v Raid0 Příloha(y)
    od Simroth » 13 zář 2024 10:27 » v Problémy s hardwarem
    13
    3482
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 20:21
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2528
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55
  • Notebook se nemůže připojit na WiFi
    od lukas212 » 03 srp 2024 12:44 » v Vše ostatní (inet)
    6
    3227
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 21:26
  • Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
    od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky
    1
    2558
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:24

Zpět na “Administrace sítě”