Ahoj, kolik může stát veřejná IP na vesnici?
Máme tu poskytovatele který obstarává tři vesmice (Rouchovany, Šemíkovice, Dukovany [Tady je ta atomka].
Nedávno jsem si zažádal o veřejnou a včera se ozvali, že je o to obrovský zájem (Kecají, zjíšťoval jsem si to a nikdo tu veřejnou nepoužívá a ani nemá).
No k věci. Chce mi tedy cenu internetu navýšit o 400Kč. Platí se to na 3 měsíce.
Přijde mi to strašně moc, zvlášť s pomalým uploadem který mi zůstane (50 KB/s).
Kolik platíte vy, popřípadě myslíte že ta cena co mi nabídli je vysoká?
Cena veřejné IP
Re: Cena veřejné IP
400 Kč? Je to za měsíc? A s tímhle uploadem? Tak to na to úplně kašli. Nevyplatí se to. Ten tvůj provider (vzhledem k rozsahu působnosti
předpokládám počet klientů max. v řádu stovek) asi má k dispozici jen málo veřejných adres, tak dává vysoko cenu.
Běžná cena je tak 50 Kč bez i s DPH. Někdy se platí jen jednorázově (aspoň 500,-), někdy je vIP zdarma pro dražší tarify
a někdy zdarma na požádání s udáním důvodu k využití. Ale ne každý ISP si to může dovolit.
předpokládám počet klientů max. v řádu stovek) asi má k dispozici jen málo veřejných adres, tak dává vysoko cenu.
Běžná cena je tak 50 Kč bez i s DPH. Někdy se platí jen jednorázově (aspoň 500,-), někdy je vIP zdarma pro dražší tarify
a někdy zdarma na požádání s udáním důvodu k využití. Ale ne každý ISP si to může dovolit.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
No právě, mám přesně takový názor jako ty, taky znám jen lidi co platí buď 50 Kč na měsíc a nebo pár stovek jednorázově.
Je to na 3 měsíce.
Dneska se s ním mám ještě domluvit, tk to zkusím srazit na jednorázovou nebo na max 250 Kč.
Je to na 3 měsíce.
Dneska se s ním mám ještě domluvit, tk to zkusím srazit na jednorázovou nebo na max 250 Kč.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
I obr jako je O2 si za ni rekne 100Kc/mesic.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to místo od místa. Třeba u nás místní poskytovatelé nabízí u nejlevnějších tarifů jednu VIP zdarma, u vyšších dokonce dvě
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ja platim u starnet priplatek za verejnou IP 30kc mesicne.
Tak jsem jim teď volal a opravdu chcou 400Kč na to čtvrtletí -.-
Jak by jste to řešili? Přecházet nehodlám protože by to ve výsledku vyšlo ještě dráž, ale jako 400 Kč za IP s 50kB uploadem nedám.
Jak by jste to řešili? Přecházet nehodlám protože by to ve výsledku vyšlo ještě dráž, ale jako 400 Kč za IP s 50kB uploadem nedám.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud adresu nutne potrebujes, zaplatis si ji. Tady neni co resit.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2719
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
23 říj 2024 16:33
-
-
PC na grafický dizajn, cena do 50 000 Kč (2000 eur)
od cobr4in » 12 črc 2024 18:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 3470
-
od cobr4in
15 črc 2024 20:33
-
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14767
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
- 4
- 3759
-
od petr22