Windows 7 64 lag

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Kicker
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 7 64 lag

Příspěvekod Kicker » 05 úno 2014 09:22

Zdravím všechny,

poslední dva dny mám problém s pomalým Windows 7. Respektive pomalá minimalizace okna, při psaní se mi často text laguje, ať už psaní tak mazání textu, laguje i samotný Windows Media Player. Ovšem pokud video pustím na BS player, běží bez problémů. Minimalizování a maximalizaci oken jsem vyřešil pes Vlastnosti - Upřesnit a v nastavení optimalizovat pro výkon. Ale zbytek laguje pořád. Zkoušel jsem antivirem projet PC, ping command zda to není trojan virus, opravdu Windows přes CD, defragmentaci, Vyčištění disku, pročetl anglická fóra, nic. I jsem zkontroloval Windows update a jelikož používám CCleaner tak jsem raději vrátil i čištění registrů půl roku dozadu. Ale nikdy jsem po čištění neměl problém. Btw antiviry Comodo a Ad-aware proti spyware. Oficiální program na kontrolu teploty disku mi řekl, že to má 78 stupňů, což neodpovídá programům třetích stran, které říkají to samé, raději jsem zkusil dva :D teplota 22-28.

Jediné co "pomohlo" byl restart, když se mi to stalo před pár dny, pak to šlo v pohodě. Včera jsem restart zkoušel a nic, pak po opravě a analýze paměti přes Windows CD (kdy to nic nenašlo) mi to zase šlo bez problémů. Dnes ráno opět pomalý systém. Čili občas se to náhodně "opraví" po restartu.

Jediné, co jsem četl a nezkusil byl chkdsk příkaz v příkazovém řádku, jelikož mi to hlásilo něco čemu jsem moc nerozumněl - nelze zamknout, svazek používá jiný proces. Ač možná chkdsk může být použit pouze po restartu, těžko říct. Na jednom fóru jsem též našel něco o tom že by to mohl být harddisk, kdy při nějakém erroru se může změnit nějaké jeho nastavení na jiný mód a to způsobuje zpomalení PC. Ale řešení jsem tam nenašel.

Už jsem nad tím strávil za poslední dny hezkých pár hodin, vím, že by asi mohla pomoct reinstalace, ale vzhledem k tomu, že žádný zjevný problém, kromě lagů, nemám, tak se obávám aby to nebyl hardware. A ještě bych mohl dodat, že jelikož se považuju za PC lehce pokročilého amatéra, tak jsem raději nikdy neupdatoval BIOS. :D

Budu vděčný za jakékoliv rady.

Kicker

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 64 lag

Příspěvekod zeus » 05 úno 2014 09:57

Chkdsk pri startu se bat nemusis, jinak ho muzes dat bez parametru a on to zkontroluje za behu v rezimu pro cteni (bez opravy chyb). Rezim PIO/DMA overis ve Spravci zarizeni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”