Low-end PC do 15000,- Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Clovis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Low-end PC do 15000,- Kč

Příspěvekod Clovis » 06 úno 2014 17:36

Ahoj všem,
už asi týden bojuju se sestavením nového PC a v zápalu boje jsem našel i tohle fórum. Hodně jsem toho přečetl, něco vymyslel, ale přesto bych rád požádal o konzultaci :-) Počítač nechci na hry, ale na základní použití - tak ze 70% poběží jen internet, déle pak občas přehrávaní hudby či filmu a úpravy fotek v Zoneru. Rád bych se bez OS vešel do 15 tis. včetně monitoru, repráků a klávesnice. Jde v téhle cenové kategorii vymyslet něco lepšího? Předem díky za každou radu.

http://www.czc.cz/1kip93hdacjo0b3rmmkaiqnv9b/seznam

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Low-end PC do 15000,- Kč

Příspěvekod warcraftan » 06 úno 2014 23:59

Vítej na pc-help.cz
Postavit to na intelu neni špatný nápad, avšak pokud budeš těch zbylých 30% hrát, tak záleží co hrát, protože externí grafiku nemáš a budeš fungovat zatím na integrované grafice od procesoru a to je nic moc, nicméně je to velmi slušný základ a později klidně můžeš dokoupit nějakou.
14 477 Kč
Klávesnice Ti asi vyhovuje, ale šla by tam dát lepší/hezčí.
PS: na ssd bych se za tento cenový limit vykašlal, protože důležitější je ted pro tebe výkon a ne rychlost.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Clovis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Low-end PC do 15000,- Kč

Příspěvekod Clovis » 07 úno 2014 16:59

Hrát asi (zatím) nebudu vůbec, takže s integrovanou grafikou vystačím, popř. bych to do budoucna rozšířil. Popřemýším o Tvém návrhu základní desky a procesoru i3 s vypuštěním SSD. Monitor radši kvůli práci s fotkama vezmu IPS. Každopádně moc díky za rady, jsem rád, že jsem nevymyslel uplnou kravinu :smile:

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”