nejde 5.1 přes externí zvukovou kartu
nejde 5.1 přes externí zvukovou kartu
Mám problém s 5.1 zvukem. K notebooku jsem si koupil externí zvukovku firmy digitus (http://www.digitus.info/en/products/mul ... -da-70800/) Po nainstalování ovladačů mi ovšem z optického výstupu jde pouze 2.0 kanálový zvuk. Další problém je u 3x 3.5mm výstupu pro 5.1 reproduktory. V programu na ovládání ext. zvukovky mi při testu jednotlivé kanály fungují jak mají ovšem při spuštění testu 5.1 například na youtube mi jde pouze stereo. Snažil jsem se to nastavit v km playeru ale nepomáhá. Přidávám screen mého nasavení... Máte někdo radu? Co nainstalovat? Co přenastavit? Díky moc.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nejde 5.1 přes externí zvukovou kartu
Vyzkoušej přehrát něco,kde 5.1 doopravdy je.Např.DTS 5.1 nebo AC3 5.1 jestli bude fungovat.
Zkoušel jsem několik filmů. Bohužel stále hraje jenom stereo. Taky několik testů na ytb (http://www.youtube.com/watch?v=PqVCPE8_ntE) a pořád nic. Reciever mi po připojení optikou dává "informaci o signálu" jako 2/0. Už si nevím rady.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jakých filmů?Mají požadovaný zvuk?Já to sice slyším v 5.1.protože mám zvukovku s podporou virtualizace,ale má to taky ta tvá?Odkaz co jsi dal tak to video má pouze dva kanály a to u mp4 a mpeg4 a H263 se zvukem mp3 jinak to má jen jeden kanál.
Mám víc filmů v 5.1 ale pro příklad Foo Fighters Back and Forth 720p XViD AC3 v nastavení přehrávače mi to přímo píše zvuková stopa 5.1 ale z beden jde jen stereo.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vyzkoušej jiný soft a nastav pořádně výstupy.Za mě MPC do verze 1.6.9(možná ti budou vyhovovat novější) nebo MPC-BE.
Stáhl jsem MPC-BE a jinak vše odinstaloval aby se to nepralo. A hlásím úspěch
z Geniusů 5.1 už jde to co má! Ovšem pokud to připojím přes optiku tak je to horší.... jde pouze pravý a levý kanál tedy bez centru, basu a surroundu takže neslyším vše... co s tím?

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jako samozřejmost beru,že jsi použil audio switcher,nastavil vlastní přiřazení kanálů a šest beden a použil filtry a nastavil audio dekoder.http://nightly.mpc-hc.org/old/
a na výstupu nastavit spidf.Pokud chceš kvalitnější obraz tak použij MPC-HC 1.6.9.7503.Nastavení je stejné.Re: nejde 5.1 přes externí zvukovou kartu
myslím že v přehrávači je vše nastaveno jak má.... jen prostě nemám 5.1 ovladač pro spidf...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaký ovladač pro spidf?Na výstupu MPC nenechávej repro,ale nastav spidf.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3272
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
07 srp 2024 21:14