Přehřívání CPU. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vonv
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Přehřívání CPU.

Příspěvekod vonv » 30 bře 2014 22:37

Zničeho nic se začal přehřívat CPU (i7 950, WIN 7 Ultimate) - deska má nastavené varování. Počítač mám třetím nebo čtvrtým rokem a CPU se přehřívá vždy, pokud PC dávám do režimu spánku, ale i přes den i když na PC zrovna nepracuji, tak se deska najednou rozpíská. Teplota dosahuje většinou do 84 st. Celsia, ale občas se vyšplhá až na 100 st. Celsia. Nikdy před tím jsem takový problém neměl, teplotu jsem ani neměl důvod měřit, takže její předcozí normální hodnoty nevím.

Vyčistil jsem tlakovým vzduchem větrák i chladič, vyměnil teplovodnou pastu na CPU a na desce nastavil max. otáčky větráku. Chladič sedí dobře, není uvolněný.

Trochu se to zlepšilo, ale při uspávání PC je to pořád stejné, deska píská, že byl překročen nastavený práh teploty. Přes den se občas přehřívá také => jakmile se to stane, tak ve správci úloh kontroluji, co CPU zatěžuje, ale podle výpisu úloh a na grafu vytížení CPU není patrné, že by byl nějak vytížen (což mě trošku mate). Napadlo mě, že to bude dělat nějaká aplikace nebo proces, ale nepodařilo se mi ji vypátrat.

Co s tím doporučujete? Je možné, že je CPU nebo deska na odchodu nebo mám přeinstalovat celý comp?

Díky!
diky všem za rady

Reklama
vonv
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Přehřívání CPU.  Vyřešeno

Příspěvekod vonv » 29 zář 2014 09:08

Vyřešeno upgradem BIOSu.
diky všem za rady

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1847
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7438
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”