Jak budete řešit xpčka po 8.4? Vyřešeno
Jak budete řešit xpčka po 8.4? Vyřešeno
Jak to bude řešit a na jaky budete davat windows?
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
-
- Pohlaví:
Re: Jak budete řešit xpčka po 8.4?
Já si je nechám dokud mi zde budou fungovat.
fungovat bude ale nebudeš chraněn ja řešim to same ja svuj notebook budu mit problem na něco přesunout
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
-
- Pohlaví:
Ale kdepak, znám několik lidí kteří mají nelegální XPSP1 s vypnutými aktualizaci a zásadní problémy nemají.
Reseni je jednoduche:
Windows 7 nebo Windows 8.1 (pokud tam uz davno nejsou)
Elektronicky srot a vykopavky - Windows XP jako doted
XP SP1 jsou celkem extrem, protoze na nich chybi aktualizace od roku 2005. Na nich se spusti jakykoliv virus, ktery se na ne dokaze fyzicky dostat a treba Conficker se v podstate neda odstranit dokud se nanainstaluje SP3 + tri dalsi patche specialne na nej. Navic na XP SP1 a SP2 nelze instalovat zadny software, ktery vyzaduje SP3 a vyssi (pokud jsou jeste podporovana XP, byva obvykle vyzadovan SP3, pripadne nove verze Frameworku).
Tomu kdo neaktualizoval Windows XP od instalace pred 10-12 lety pochopitelne ukonceni podpory nebude nijak vadit. Kdyz mu nevadi ze nespusti v podstate zadny novejsi software.
Windows 7 nebo Windows 8.1 (pokud tam uz davno nejsou)
Elektronicky srot a vykopavky - Windows XP jako doted
XP SP1 jsou celkem extrem, protoze na nich chybi aktualizace od roku 2005. Na nich se spusti jakykoliv virus, ktery se na ne dokaze fyzicky dostat a treba Conficker se v podstate neda odstranit dokud se nanainstaluje SP3 + tri dalsi patche specialne na nej. Navic na XP SP1 a SP2 nelze instalovat zadny software, ktery vyzaduje SP3 a vyssi (pokud jsou jeste podporovana XP, byva obvykle vyzadovan SP3, pripadne nove verze Frameworku).
Tomu kdo neaktualizoval Windows XP od instalace pred 10-12 lety pochopitelne ukonceni podpory nebude nijak vadit. Kdyz mu nevadi ze nespusti v podstate zadny novejsi software.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Reklamní letáky prodejců PC mohou samozřejmě v lidech vzbudit dojem, že Black Out je nevyhnutelný. Je to ale jen poplašná zpráva, nic zásadního se neděje, jen si hlídejte antivirus, ať je aktuální.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Antivirus nemusi zabranit infikaci systemu virem, kdyz neexistuje hotfix. Treba Conficker stale dokola napada svchost.exe a antivir stale dokola posila chyby ze vir nelze odstranit.
V podstate jedine bezpecne reseni je podobny sw:
http://www.mcafee.com/us/products/integ ... ntrol.aspx
Kdybych nemodernizoval HW, tak bych si nechal XP. Takhle přecházím na W7.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Lidi které jsem zmínil nemají žádné zvláštní požadavky. Web, fotky a nějaký dopis. A to jsou v dnešní době i požadavky moje.
Dříve toho bylo více, úprava filmů fotek ad., ale toho už jsem nechal. Takže XPSP3 se všemi aktualizacemi by mi stačilo do smrti.
Dříve toho bylo více, úprava filmů fotek ad., ale toho už jsem nechal. Takže XPSP3 se všemi aktualizacemi by mi stačilo do smrti.
petr22 píše:Antivirus nemusi zabranit infikaci systemu virem, kdyz neexistuje hotfix. Treba Conficker stale dokola napada svchost.exe a antivir stale dokola posila chyby ze vir nelze odstranit.
Ja použivam Aviru myslíš že pomuže doporučili mi jí ze security teamu
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Antivirus nemusi zabranit infikaci systemu virem, kdyz neexistuje hotfix. Treba Conficker stale dokola napada svchost.exe a antivir stale dokola posila chyby ze vir nelze odstranit.
To už je trochu extrémní případ. Antivir aktualizuju tak jednou za půl roku (MSSE) a nikdy jsem neměl s virama problém. A kde je blbost uživatele, tam ani antivirus, ani záplaty nepomohou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
"Takže XPSP3 se všemi aktualizacemi by mi stačilo do smrti"
Za predpokladu ze vydrzi i hardware. Na nove pocitace uz XP nainstalovat nelze.
Virovou nakazu bych na blbost uzivatele nesvadel. Pokud mas operacni system, na ktery se virus dostane po siti protoze neni instalovan bezpecnostni patch, tak s tim uzivatel nic moc neudela. Doma kde je pocitac jeden to zas tak nevadi, ale v siti kde mas desitky pocitacu s XP je i z obycejneho Confickeru megaprusvih, protoze mas pocitac behem par minut znova zavirovany.
Za predpokladu ze vydrzi i hardware. Na nove pocitace uz XP nainstalovat nelze.
Virovou nakazu bych na blbost uzivatele nesvadel. Pokud mas operacni system, na ktery se virus dostane po siti protoze neni instalovan bezpecnostni patch, tak s tim uzivatel nic moc neudela. Doma kde je pocitac jeden to zas tak nevadi, ale v siti kde mas desitky pocitacu s XP je i z obycejneho Confickeru megaprusvih, protoze mas pocitac behem par minut znova zavirovany.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 dub 2014 15:17, celkem upraveno 1 x.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”