Po restartu nenaběhne systém ( VYŘEŠENO )

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 634
Registrován: srpen 06
Bydliště: Břeclav
Pohlaví: Muž

Po restartu nenaběhne systém ( VYŘEŠENO )

Příspěvekod Zdena.Sladky » 15 bře 2007 12:18

Ahoj všem,

pomůže mi někdo vyřešit záhadu? ( alepoň pro mě to záhada je )

Kolegyně za mnou přišla s tímto problémem:
Jde o to, že při prvním spuštění PC vše naběhne a nastartuje jak má. Po restartování systému ale dojde k tomu, že nabíhání dospěje pouze do stádia výběru nouzového nebo normálního režimu. Pokud zadám nouzový, WIN naběhne. Pokud ale zadám normální, počítač se zastaví na černé obrazovce s blikajícím kurzorem v levém horním rohu.
No nic, řekl jsem si... Vezmu PC do práce, přeinstaluju systém a vše bude OK.

A teď ta zajímavost: v práci mi PC běhá úplně normálně bez náznaku jakýchkoliv problémů. Nic se nestalo ani po několikanásobném restartu. Zkontroloval jsem PC proti havěti ( Stejná věc se stala i jinému, člověku, kterému kolegyně PC svěřila ) Tzn. že kdekoliv jinde PC běhá, jen u ní doma ne. Tak jsem vzal monitor i klávesnici do práce, zda není chyba tam. Není. Ještě jsem nezkoušel myš, ale myslím, že tam by zádrhel být neměl. Když jsem to zkoušel u ní měl jsem zapojený pouze monitor, myš, klávesnici, nic víc.

Operační systém: Windows ME
Deska: KinetiZ 7E
Paměť: 768MB RAM
Procesor: Duron 1200
Grafika: ATI 3D Rage
Monitor: AOC 7Vlr

Co se týká grafiky, apod. závada by se projevila i v práci a ne jen u ní doma.

Napadá vás možná příčina???
Naposledy upravil(a) Zdena.Sladky dne 16 bře 2007 10:17, celkem upraveno 1 x.
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

Reklama
Uživatelský avatar
ps
Level 2
Level 2
Příspěvky: 150
Registrován: červenec 05
Pohlaví: Muž

Příspěvekod ps » 15 bře 2007 13:34

Pravděpodobně bych si nechal přeměřit napětí v síti. Není to poprvé co problému podobného rázu spůsobilo napětí v síti.

Uživatelský avatar
Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 634
Registrován: srpen 06
Bydliště: Břeclav
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Zdena.Sladky » 15 bře 2007 13:45

Popravdě, taky mě to napadlo, ale zase si říkám, že by to dělalo problémy už při samotném spuštění PC a ne při načítání systému. Tím samozřejmě netvrdím, že to není možné, jen se vyptávám z nevědomosti...
Jak jsem řekl, poprvé to naběhne, po restartu ne. Po vypnutí a opětovném zapnutí najede, po restartu zase ne. Po dalším vypnutí a zapnutí už potom taky ne.

To změření napětí ale určitě navrhnu, díky...
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23292
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Pic » 15 bře 2007 20:52

V práci jsi to zkoušel určitě s jiným monitorem a tak problém bude ve spolupráci PC s monitorem, který má kámoška doma. Též může být nastaveno rozlišení a opakovací frekvence na grafické kartě, která se monitoru nelíbí a nebo monitor pomalu dosluhuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 15 bře 2007 22:23

Zkus prohlédnout zdroj (studeňák, vypálená deska) , měl sem trable s jedním PC, závada se opakovala u něj doma ale u mě ne až jednou...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 634
Registrován: srpen 06
Bydliště: Břeclav
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Zdena.Sladky » 16 bře 2007 09:34

Tak, jsem tu zas.

Počítač mám znova v práci a problém už se objevil i zde a to i s jiným monitorem. Jenomže pro změnu zas po restartu naběhne, po zapnutí nenaběhne. Zkusil jsem vyměnit grafickou kartu i zdroj, odpojit síťovou kartu, vyměnit operační paměť... už mě napadá jenom pevný disk nebo chyba Windows.

Zkusím reinstall a uvidím.
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

Uživatelský avatar
Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Příspěvky: 634
Registrován: srpen 06
Bydliště: Břeclav
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Zdena.Sladky » 16 bře 2007 10:16

Problém je, zdá se, vyřešen.

1) systémový disk byl naswitchován jako cable select. Proč, to nevím...
2) disk byl připojen na kšandě na krajním konektoru. Přepojil jsem jej na první konektor od řadiče a vypadá to, že je po problému - doufám. Takže šlo o vadný datový kabel.

Díky všem za rady a nápady a kdyby to zase kleklo, se určitě ozvu :lol:
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • po restartu nejde spustit PC
    od matesfox » 30 srp 2022 20:26 » v Problémy s hardwarem
    2
    410
    od petr22
    30 srp 2022 23:17
  • Po restartu počítače nejde wifi a zvuk
    od deelousek » 24 zář 2022 17:31 » v Sítě - hardware
    3
    508
    od petr22
    24 zář 2022 17:49
  • Po restartu routeru naskočí normální rychlost
    od XLABS » 22 pro 2021 21:42 » v Vše ostatní (inet)
    6
    1025
    od mmmartin
    24 pro 2021 11:45
  • Počítač nenaběhne
    od nouzy » 29 říj 2022 22:39 » v Problémy s hardwarem
    5
    635
    od nouzy
    01 lis 2022 22:28
  • PC občas nenaběhne napoprvé
    od GhostDogCZE » 12 pro 2021 13:18 » v Problémy s hardwarem
    5
    635
    od GhostDogCZE
    19 pro 2021 20:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů