Tages SA řešení pro 64bit OS

...

Moderátor: Mods_senior

_Ra_
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Tages SA řešení pro 64bit OS

Příspěvekod _Ra_ » 04 kvě 2014 16:30

Nazdar lidi,
tento příspěvek jsem původně psal jako odpověď na jednu z 60.000 žádostí o pomoc, které jsem našel při hledání odpovědí na vlastní problém s nestabilitou systému po objevení tabulky s magickým nápisem "ovladač přestal pracovat, způsobuje nekompatibilitu systému a bude zakázán", po čemž mi začly dropovat FPS, vypínal se mi i přiblblý word a mrznul InDesign..Tages SA byla původně běžná protipirátská ochrana, co se z ní stalo dnes, mě docela pobavilo..

K tomu mi tento "malware" zjišťující legalitu sw u renderování a u her rapidně snižoval výkon CPU (př. 90 fps u WoT skákalo na 16 s 2 sekundovým lagem cca 10x za minutu, což se prostě nedá) Prošel jsem cca 10 diskusních for ohledně Tages SA a zjistil mnoho užitečných rad, které při win7 os 64 bit byly prostě k ničemu (ve skrytých ovladačích není nic k nalezení, oficiální instalátor ani z of. stránek nefungoval, cleanup nefungoval, deinstal ani z ofi stránek - prostě NIC - po rebootu vždy ta samá tabulka o zakázaném ovladači Tages SA co způsobuje nestabilitu systému).

Tady je postup, který mi nakonec fungoval, nikde jsem ho nenašel a logicky se dá na to přijít - napadlo mne že instalační sw (ať už to bylo cokoliv) je na jiný systém, tedy pro 32bit milovníky by teoreticky mohl postup fungovat obráceně:

1• z oficiálních stránek stáhnout instalátor na 32 bit plus na 64bit systém
2• nainstalovat 64bit verzi
3• spustit instalátor na 32bit s parametrem "-uninstall"
4• spustit instalátor na 64bit s parametrem "-uninstall"
5• spustit cleanup
6• reboot
---------------------------------------------------------------------
všechny odkazy jsou na tmto diskusním foru, stránka developerů tages s ovladači je zde: http://www.tagesprotection.com/main.htm
Je pravděpodobné, že pokud používáte sw nebo hru, která Tages potřebuje, dostane se Vám do počítače znova - v tom případě netřeba zoufat, jen odinstalovat výše popsaným způsobem verzi pro jiný OS a updatovat či ponechat pouze verzi pro používaný OS..
vysvětlení: tages SA je utilita fungující podobně jako malwar, jen s administrátorskými právy, vyvinutá developery ruské nejmenované firmy, co nespokojené zákazníky, kterým tímto "vošu*ávaj" systém, stíhají a vyhrožují FBI stíháním za pomluvu..Nicméně je otázkou času kdy skončí s pokutama jako SONY za podobný nesmysl (holt i na rusy jednou dojde - viz Software policy international, computer world atd)..Vůbec neřeší že nové updaty driverů likvidujících pod admin právy na uživatelských PC freewary, virtuální mechaniky a vypalovací drivery nejsou kompatibilní s některými systémy a jejich aktualizace se cpou do SW pro které nemají licenci, tedy se může stát, že stáhnete přes steam nebo origin hru, nebo koupíte originální software s touto "ochranou", která narozdíl od SW nemá updaty pro vyšší či novější verze OS a máte problém s kompatibilitou a mrznou Vám posléze i filmy (jak u mne). Osobně posílám svůj případ jiné nejmenované firmě práve v soudním sporu s developery tages ochrany, protože what the hell - místo služby poškozují uživatele.
------
howgh :geek:

-------
p.s. - zde na pc-help fórum jsem napsal svůj kompletní feedback, vím že jste pánové a dámy tento problém otevírali několikrát ale na webech je takové množství odkazů s problémem, že mi to nedalo..Tímto se majitelům fóra omlouvám za znovuotevření tématu, věřím že komplexní vysvětlení pomůže uživatelům pochopit problém a následně jej i jednoduše na svém PC odstranit.

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”