Vzhledem k tomu, že majitelem počítače jsem já, a nikoli Microsoft, tak mě takové jednání uráží.Aplikace se pokusila přímo přistoupit k pevnému disku. To systém neumožňuje a může to mít za následek chybnou funkčnost aplikace. Vybráním příkazu Zavřít ukončíte aplikaci.
Nakonec jsem to obešel – program jsem vypálil na CD, nabootoval 98 z druhého cd (ke vší smůle nemám disketovku a všechny disky jsou NTFS; naštěstí mám 2 DVD mechaniky) a příslušná data v tabulce oblastí opravil; vše funguje jak má.
Co mě ale zajímá a na co hledám odpověď:
Dají se XP (prof.) nějak donutit, aby nekladly odpor při přímém přístupu na disk?
-------------
[*]
Měnil jsem Partition Magicem velikost diskové oblasti, program na to vyžadoval reboot a protože to trvalo podezřele dlouho (nic se nedělo, černá obrazovka s vlevo blikajícím kursorem) já bloud (!) natvrdo restartoval. Disková oblast (100GB důležitých a jen velmi nahodile zálohovaných dat)nebyla vidět a PM tvrdil, že je to oblast typu PqRP (hex. 3C) a nedokázal s tím nic dělat (krom zrušení či formátu…). Naštěstí jsem vygoogloval radu – program PTEDIT.EXE (součást Partition Magicu) a s úlevou si oddechl – na první pohled jsou všechna data OK (podle informací, které jsem vygoogloval, na tom mnozí tak šťastně nebyli).