Zdravim, rozhodl jsem se zbavit stžarého PC, tak bude sloužit jako DVD přehrávač a na stahování a prohlíže3ní z internetu, na tom PC (ACER AM3400) byla OEM verze Windows 7, dal jsem tam linux (Fedora) s tím, že jsem přeformátoval disk a nic nezbylo. Problem s Fedorou byl, že mi přišla pro rodiče moc složitá, čekal jsem že bude jako Windows a taky pomalu stíhala online videa, která oproti Windowsu šla plynule.
Kamarád mi pujčil jeho vypálenou / nelegální verzy Windowsu, ale ta oproti Linuxu vyžaduje obrovský množství ovladačů a nemám vubec přístup na internet.
Mé možné východiska
1. Nainstalovat Ubuntu ( Ale nevím jestli to na televizi bude stačit / online videa + boot systemu z fedory potřeboval příkazové řádky a to opravdu nechci )
2. Získat přístup na internet na W7.
3. Magicky získat zpět licenci na W7.
4. Nainstalovat W8.1 až přijde nový PC s krabicovou verzí (Slyšel jsem že je přenosná pouze tehdy když se z minulé sestavy odinstaluje a to v mém případě nepujde)
PC specs:
AMD Athlon X2 250 3.0 Ghz
OS byl 64bit
AMD 4250
RAM DDR3 2GB
HDD 500GB
Omlouvám se pokud neodpovím na dotazy, jdu si zaběhat do lesa, abych si provětral hlavu - štvu se s tim celej den.
PC jako Smart TV v obývacím pokoji Vyřešeno
PC jako Smart TV v obývacím pokoji Vyřešeno
Fractal Design DEFINE R4 Titanium
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
ASUS STRIX R9390-DC3-8GD5-GAMING
Kingston HyperX Beast 2x4GB
Seasonic 650 S12
Seagate Baracuda 7200 1TB
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
Seasonic 650 S12
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
Re: PC jako Smart TV v obývacím pokoji
Osobne bych skusil to zdanlive nejslozitejsi - bod 3.
Sezen si kdekoliv instalacni medium pro OEM Windows 7, nainstaluj je a aktivuj cislem co je na COA stitku.
Sezen si kdekoliv instalacni medium pro OEM Windows 7, nainstaluj je a aktivuj cislem co je na COA stitku.
Ah skvělý nápad hodný génia, štítek jsem našel ted jen nahodit Fedoru aby byl přístup k internetu a hledat. Nejspíš bych chtěl moc od microsoftu, aby to bylo na jejich stránkách.
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
Seasonic 650 S12
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
Seasonic 650 S12
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
-
- Pohlaví:
Který ovšem může a nemusí fungovat. O tom jestli je to legální netřeba přemýšlet.
Co by melo byt na strankach Microsoftu? Windows ke stazeni?
Microsoft to vubec nezajima, podporu OEM resi vyrobce - tedy instalacni DVD musis chtit od Aceru. A nez si ty Windows co tam byly smazal, byla moznost si vypalit DVD pro instalaci.
Kdyz sis ty Windows od Aceru smazal ani nevypalil, tak holt to instalacni DVD musis sehnat jinde.
Microsoft to vubec nezajima, podporu OEM resi vyrobce - tedy instalacni DVD musis chtit od Aceru. A nez si ty Windows co tam byly smazal, byla moznost si vypalit DVD pro instalaci.
Kdyz sis ty Windows od Aceru smazal ani nevypalil, tak holt to instalacni DVD musis sehnat jinde.
Pořád se tu jeví možnost Windows 8.1. měla by to být otázka pár dnů když jsem sestavu obědnal minulý pátek kolem 12:00 měla by být vyřízena tento týden. ale jak jsem zmínil nevím jake je to s přenosnou verzí co jsem se dočetl tak je přenosná po odinstalování z předchozího PC na nové PC. ale co tu zakádal uživatel TOPIC s tím že chtěl 3 pc pro sourozence. tak mu byly doporučeny 3 sestavy pro bratry včetně něho s pouze 1 verzí Windows 8,1 (krabicovou). tak si nejsem jistý zda to fungovat bude či ne. samozřejmě bych radši preferoval legálnhí východisko. No nejspíš vypálím Ubuntu je prý podobné WIndowsům a na televizi větší ikony = lepší ikony.
Windows 7 mám. ale jedná se o verzi ve které nemůžu zadat produktové číslo. tudíž k ničemu a taktéž to vyžaduje stáhnutí ovladačů na sítový adapter. takže stahnout znova okna se mi moc nezamlouvá.
Omlouvám se znova za interpunkci - jsem na Fedoře 20 a něják to nechce psát čárky místo teček.
Windows 7 mám. ale jedná se o verzi ve které nemůžu zadat produktové číslo. tudíž k ničemu a taktéž to vyžaduje stáhnutí ovladačů na sítový adapter. takže stahnout znova okna se mi moc nezamlouvá.
Omlouvám se znova za interpunkci - jsem na Fedoře 20 a něják to nechce psát čárky místo teček.
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
Seasonic 650 S12
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
Seasonic 650 S12
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
Na 3 PC jsou samozrejmne potreba 3 licence Windows 8.1. Vicenasobna instalace a aktivace nejspis neprojde.
Kdyz vezmes tu piratskou verzi Windows a zeditujes soubor EI.CFG, tak z toho muzes uudelat OEM instalacni medium.
Kdyz vezmes tu piratskou verzi Windows a zeditujes soubor EI.CFG, tak z toho muzes uudelat OEM instalacni medium.
Ah nerad bych tady rozvíjel warez. prozatím to uzavřu a když se mé dosavadní návrhy neprosadí tak to znova odemknu a požádám o pomoc.
LOCK
LOCK
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
Seasonic 650 S12
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1
MSI B85 Gaming