Zdravím,
Vybírám notebook a mám tady náročné rozhodování ohledně váhy. Většinu času se mi bude válet staticky doma a jen tak jej někde přenášet, ale musí se počítat také s výlety (chaty, občasná škola - ale pro tento účel mám ještě Asus TA100). Doma mám plnohodnotný výkonný stroj, takže bych veškeré jeho HW (vnější) zapojil do notebooku, takže by teoreticky mohl být zavřený a hezky v šuplíku. Záleží, jestli je lepší vybrat nějakou tu ("těžkou" +/- 2,6kg) 15" či "lehkou" 14".
Majitele 15" ultrabooků, je to při vyslovení "ultrabook" hloupost kupovat v takové velikosti? Či majitele 14", má práce oproti větším strojům nějaké další nevýhody mimo chybějící NUM pad?
Hledám stroj v designové kategorii okolo:
Lenovo Yoga 2 PRO (berte jako cenový limit = +/- 28K berte jako vzor designu, nelíbí se mi, že tam investují převážně do "dotyků" a "přehnaně" kvalitního displeje, který se skrze dotyky stejně hned upatlá.)
či ("MacBookácký")
Dell Inspiron 7437
Oba výše zmíněné ntb jsou "touch", což je sice supr fíčura, ale očekávám upatlanost, hrozné odrážení všeho, atp.. ne?
Díky moc za tipy dalších strojů a odpověď na větší nevýhody 14" oproti pohodlnosti práce na 15". Hraní her není prioritou, ale rozjet by bylo fajn vše, ač třeba na minimum a 30FPS :)
Takže nějaká alespoň ta dvoujádrová i5 (samozřejmě Haswell), 6gb+ RAM (1600MHz), a HDD je teoreticky jedno, vyměnit by tak nějak mělo jít u všech typů, ne? Co je větší prioritou je výdrž alespoň 6 hodin+ (samozřejmě bez "aktivování" herního režimu.)
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Črc 2014 12:01) ---
Tento typ by "teoreticky" neměl mít až takové problémy s odlesky, jelikož to není "touch" verze, ne?
Notebook 14" vs 15" (?) Vyřešeno
Notebook 14" vs 15" (?) Vyřešeno
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Nothing Phone (1) +Galaxy Watch Active 2
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2113
-