Dobíjení tabletu Sony Xperia Z

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Dobíjení tabletu Sony Xperia Z

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 10:57

Ahoj,
Máme tyhle tablety a jsme s nimi spokojení, problém však máme s dobíjením. Tablet si odmítá vzít větší prou, i když ho nabíječka umí. Prostě si nevezme víc než 380mA, takže se nabíjí 16 hodin. Nemáte někdo tip, jak jej přinutit ke slušnějšímu chování? Tedy aby si vzal více proudu a rychleji se dobil?

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Dobíjení tabletu Sony Xperia Z

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2014 11:07

Bez zásahu do nabíjecích obvodů v tabletu to asi nepůjde. Předpokládám, že nabíječka je originál.

PS: Promiň mi lehkou impertinenci, ale měl jsem zato, že odborník jako Ty na aku všeho druhu a jejich nabíječky a nabíjecí obvody by shora napsané měl vědět, popř. by si měl umět poradit. Já osobně bych se do nabíjecích obvodů tabletu nevrtal, jediné co by šlo s určitým rizikem zkusit, je zvýšení nabíjecího napětí. Otázka je o kolik aby bylo riziko minimální.
Ale spíš to vypadá, že ani zvýšení napětí nepomůže a v tabletu bude obvod, omezující nabíjecí proud.

PPS: Jaká je vůbec kapacita aku v těch tabletech?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 11:43

Rád vidím, že ses nezměnil. Např. tvá rada o zvýšení napětí - tablet se nabíjí přes USB - by vedla ke zničení zařízení, ostatně jako většina tvých rad.
Nabíječka je originál (230V) a měřené proudy jsou na ní. Kromě toho bylo zkoušeno na jiných zdrojích a proud se nemění. Narozdíl např. od samsungů, kde si tablety testují originální nabíječ (při noname se odmítnou nabíjet) toto sony nedělá. Samsung si z originálu vezme klidně i 1A.
Poslední možnost co jsem kde dohledal by bylo flashnutí FW. To si ale nechávám jako poslední možnost.
Téma jsem založil proto, že u těchto tabletů - dle diskuzních fór - se s tímto problémem setkávají. A možná je tu někdo, kdo ho řešil a vyřešil.
Aku má 6000mAh LiPol.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 srp 2014 11:58

Co jsem se zatim setkal, tak mobily se omezi na proud cca tech 400-500mA pokud si mysli, ze jsou pripojene k PC. S custom kernelem slo vynutit tzv fastcharge, ale nesly prenaset soubory.
Me to takto blbe detekovalo u nabijecky do auta. Detekce myslim byla na zaklade pritomnosti vodicu na datovych pinech USB.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2014 12:03

Rád vidím, že ses nezměnil. Např. tvá rada o zvýšení napětí - tablet se nabíjí přes USB - by vedla ke zničení zařízení, ostatně jako většina tvých rad.

I já rád vidím, že setrváváš na svých názorech a pozici nerudy a provokatéra. Zajímavé je, že už mi účastníci fóra x-krát poděkovali za účinnou radu, nikdo se zatím neozval, že by díky mé radě cokoli zničil. Takže toto Tvé tvrzení považuji za absolutní blábol a už nikdy více se jím nemíním zabývat. Patrně směřuje jen k tomu, abys mi znechutil činnost na fóru a abych odsud odešel. Ale já mám tvrdou hlavu!
Ano, mohlo mi dojít nebo jsem si mohl najít, že ten tablet se nabíjí přes USB, pak pochopitelně není moc co řešit se zvýšením napětí. Obecně je však situace trochu jiná a na možné riziko jsem upozornil.
Jinak jsem ze staré školy a flash FW mě nenapadl, možná, že opravdu existuje ještě i jiné řešení. Děkuji za doplňující informace a je mi trochu líto, že při snaze odpovědět na Tvůj dotaz jsem se setkal jen s mírně pohrdavým a odtažitým postojem. Ale bohužel jsi takový a já to nezměním ani změnit nechci.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 12:08

Žbeky píše:Co jsem se zatim setkal, tak mobily se omezi na proud cca tech 400-500mA pokud si mysli, ze jsou pripojene k PC. S custom kernelem slo vynutit tzv fastcharge, ale nesly prenaset soubory.
Me to takto blbe detekovalo u nabijecky do auta. Detekce myslim byla na zaklade pritomnosti vodicu na datovych pinech USB.

To si myslím, že takhle nějak to je. Kdysi se na datové kabely u nabíječek přidával odpor, či brouk, který zařízení řekl, že jde o nabíječku. Ale dlouho jsem se s tím už nesetkal.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 srp 2014 12:15

Pokud bys takovy kabel nekde doma nasel, urcite jej zkus. Jinak bych zkusil na USB konektoru zaizolovat piny pro datove vodice, ciste nechat jen kostru a +5V. Mozna by se chytil
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 13 srp 2014 12:18

Určitě bych zkusil flashnout FW na nejnovější možný. Některé Xperie SP (jednu mám) zpočátku také nabíjeli neskutečně dlouho. Aktualizace FW toto postupně vylepšily. Pokud problém bude přetrvávat, reklamoval bych.

guest

Příspěvekod guest » 13 srp 2014 12:22

A s tou nabíječko co je údajně v příslušenství to tak dlouho?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 12:29

Čistě 5V jsem zkusil z laboratorního zdroje. Je to stejné.
Nabíjí se cca 20 hodin, což je příliš.
Nabíječka (230V) je origo dodaná k tabletu, ale stejně se chová i z usb redukce v autozapalovači i ze zdroje. Sony origo autonabíječku nedodává.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 13 srp 2014 12:31

Blbá otázka, ale když se podíváš do nastavení, ukazuje to AC nabíjení?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 12:35

JJ. Ukazuje to % a nabíjení AC. => že ví, kam je připojen. Jdu dále zkoušet..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”