Zdravím,
dostal se mi do rukou NTB, který po spuštění hodí jen hlášku " No bootable devices -- strike F1 to retry boot "
Předpokládám, že odešel HDD.
Jedná se o tenhle ntb " http://www.alza.cz/dell-inspiron-1545-cerny-d115322.htm "
Jako HDD píšou rozhraní SATA 5400ot/min, ale na alze a jinde co sem koukal sem našel jen SATA II.
Je problém když do toho NTB osadím HDD SATA II místo SATA ?
Děkuji za odpověd'
Upraven nic neříkající název. Pic
Je vadný HDD?
Re: HDD
Podle http://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/ ... ifications je to „SATA/300“, neboli 300 MB/s, což je SATA II.
První SATA mělo propustnost 150 MB/s a novější SATA II disky bylo nutné najumprovat, aby je bylo možné na SATA 1 používat.
To, co píšeš (rozhraní SATA 5400ot/min) je nepřesné (píšou SATA místo SATA II) a počet otáček disku nijak nesouvisí s rozhraním (tak to ani na webu Alzy není).
Krom toho SATA 1 patří do starší doby – sám jsem ho měl na jednojádrovém 32bitovém Athlonu, což už je opravdu prehistorie. Pochybuji, že vůbec existují desky, na nichž bys našel kombinaci Intel Pentium Dual-Core T4200 a SATA 1.
První SATA mělo propustnost 150 MB/s a novější SATA II disky bylo nutné najumprovat, aby je bylo možné na SATA 1 používat.
To, co píšeš (rozhraní SATA 5400ot/min) je nepřesné (píšou SATA místo SATA II) a počet otáček disku nijak nesouvisí s rozhraním (tak to ani na webu Alzy není).
Krom toho SATA 1 patří do starší doby – sám jsem ho měl na jednojádrovém 32bitovém Athlonu, což už je opravdu prehistorie. Pochybuji, že vůbec existují desky, na nichž bys našel kombinaci Intel Pentium Dual-Core T4200 a SATA 1.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: HDD
Tak dobře. Mockrát Vám všem děkuji za odpovědi. :) Nicméně, myslíte, že je to tím HDD? .. Píše mi to furt stejnou hlášku a při zapnutí tak tiše pípá.
Biosem by to být nemělo. Nikdo se v tom nehrabal teda aspoň co já vím.
Biosem by to být nemělo. Nikdo se v tom nehrabal teda aspoň co já vím.
-
- Pohlaví:
Re: Je vadný HDD?
Ten disk bych jeste skusil v jinem pocitaci jestli je skutecne KO.
Také můžeš stáhnout HirensBoot, vypálit a nabootovat - jsou tam programy na kontreolu disku.
Jestli se disk nehlasi v BIOSu a jen pipa tak se obavam ze zadny program uz nepomuze.
Neni treba z disku dostat data?
Neni treba z disku dostat data?
-
- Pohlaví:
Je-li disk vidět v Biosu nevíme a že tiše pípá mi nic neříká.
Tise pipa - obvykle se tak deje u disku ktery se opakovane pokousi roztocit.
Vzhledem k tomu, ze se okamzite zobrazi hlaska o chybejicim bootovacim zarizeni je hodne pravdepodobne ze BIOS disk nedetekuje. Jinak by to vytuhlo na nekolik desitek sekund.
Vzhledem k tomu, ze se okamzite zobrazi hlaska o chybejicim bootovacim zarizeni je hodne pravdepodobne ze BIOS disk nedetekuje. Jinak by to vytuhlo na nekolik desitek sekund.
Mohu dodat tahle fota:
V Bisou jsem zkoušel přepnout na „ATA“ i na „AHCI“ žádný rozdíl. Nakonec jsem to radši vrátil na „Disabled“
Myslíte tedy, že je to poškozeným HDD?
V Bisou jsem zkoušel přepnout na „ATA“ i na „AHCI“ žádný rozdíl. Nakonec jsem to radši vrátil na „Disabled“
Myslíte tedy, že je to poškozeným HDD?
Naposledy upravil(a) Myloš dne 14 srp 2014 13:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vložení přilinkovaných fotek jako přílohy
Důvod: Vložení přilinkovaných fotek jako přílohy
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3426
-
od Signalista97