Zdravím vás.
Odchází mi pomalu HDD. Tak jsem si obědnal nový disk. Příjde zítra, nebo v pondělí. Na starém HDD mám nainstalovaný Win 7 licenci, kterou jsem dostal k pc při nákupu. Teď bych chtěl tuhle licenci dostat na ten nový HDD, jak to udělat? Na starém HDD je Win 7 aktivovaný, musím ho nějakým způsobem deaktivovat, nebo normálně nainstaluju Win 7 na druhý HDD a pojede to? Poraďte prosím.
Instalace Oem verze na druhý HDD – jak je to s aktivací? * Vyřešeno
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Instalace Oem verze na druhý HDD – jak je to s aktivací? * Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 21 srp 2014 13:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu
Důvod: Upřesnění nadpisu
AMD Ryzen 5 5600
AMD Radeon RX 9060 XT 16GB
Corsair 2x16 GB ddr4 3200 MT/s
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
SSD KINGSTON SA2000M8 250 GB
Seasonic Focus Gold 550 W
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Microsoft Windows 11 Professional (x64)
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Re: Instalace Oem verze na druhý HDD
U Windows OEM licence by neměl být problém (z licenčního hlediska) vyměnit systémový disk za jiný. Deaktivace není třeba. Udělal bych to asi takto - odpojil bych původní disk, připojil nový, nainstaloval/aktivoval Windows, připojil/zálohoval/zformátoval/odpojil/(vyhodil) původní disk. A.
Re: Instalace Oem verze na druhý HDD
Jestli jsou ty Sedmičky v dobrém stavu (necourají se, nepadají, nejsou zanešené balastem), pak bych ti místo nového instalování doporučil klonování systémového disku. O aktivaci si to řekne tak jako tak, protože se změní systémový harddisk, ale žádnou deaktivaci provádět nemusíš (ani nevím, jestli něco takového existuje) – stačí, když už pak Windows ze starého disku nebudeš spouštět.
OEM Windows jsou vázány na jednu konkrétní základní desku – pokud by sis koupil novou, musel by sis koupit i nové Windows (výjimkou je, pokud vím, havarovaná deska – to musí potvrdit servis). Všechny ostatní komponenty můžeš měnit jak libo, OEM licence je stále platná; jen musíš po některých výměnách provést novou aktivaci.
OEM Windows jsou vázány na jednu konkrétní základní desku – pokud by sis koupil novou, musel by sis koupit i nové Windows (výjimkou je, pokud vím, havarovaná deska – to musí potvrdit servis). Všechny ostatní komponenty můžeš měnit jak libo, OEM licence je stále platná; jen musíš po některých výměnách provést novou aktivaci.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Instalace Oem verze na druhý HDD – jak je to s aktivací?
Podle toho co píšeš jsem to pochopil tak, že nemáš instalačku? Taky bych se přikláněl k tomu klonování, minimálně naklonování oddílu pro obnovu.
Just Fucking Google It!
Tux: z věty "...nebo normálně nainstaluju Win 7 na druhý HDD a pojede to?" jsem pochopil, že instalační disk je k dispozici. A.
No já to beru z toho, že koupil PC už se systémem. Nikdo dneska nedává DVD, instalaci dávaj na skrytej oddíl. Ale to nevíme dokud nám neodpoví.
Just Fucking Google It!
Jestli je to ten pocitac z podpisu tak to nebude predinstalovana verze, tudiz normalni OEM v krabici s instalacnim diskem.
Oddil pro obnovu je pouze u notebooku a tovarnich sestav od velkych vyrobcu.
Oddil pro obnovu je pouze u notebooku a tovarnich sestav od velkych vyrobcu.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Windows na starém HDD je celkem v pořádku, ale přikláním se k instalaci nového. Windows jsem dostal už předinstalovaný s lic. klíčem na bedně. Mám pc od HP, tak jsem si zažádal o Recovery DVD, ale zde je win v angličtině a francouzštině, tak mi nezbývalo než si na takových pěkných stránkách sehnat jiný Win v češtině
. A ten používám čistě jako záložní DVD licenční klíč mám svůj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2014 14:52) ---
Chtěl jsem nainstalovat windows s recovery DVD, ale na x fórách jsem se dočetl, že čeština na Home premium verzi neexistuje.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2014 14:56) ---
Pokud to půjde s tou instalací půjde, tak jednoduše, tak nevidím problém. Nainstaluju do nového hdd Win, ze stareho hdd něco zazálohuju, pak odpojím zformátuju starý a je to. Jednoduché. Díky :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2014 14:52) ---
Chtěl jsem nainstalovat windows s recovery DVD, ale na x fórách jsem se dočetl, že čeština na Home premium verzi neexistuje.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2014 14:56) ---
Pokud to půjde s tou instalací půjde, tak jednoduše, tak nevidím problém. Nainstaluju do nového hdd Win, ze stareho hdd něco zazálohuju, pak odpojím zformátuju starý a je to. Jednoduché. Díky :)
AMD Ryzen 5 5600
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Ten recovery oddíl teda nemáš? Pokud jo, tak bych ho naklonoval, a obnovil zálohu z něj.
Čeština na Home Premium existuje, ale ne jako něco co se dá doinstalovat. Doinstalovat se dá jen na Ultimate a tu druhou verzi, teď nevim název. Na Premium ne.
Čeština na Home Premium existuje, ale ne jako něco co se dá doinstalovat. Doinstalovat se dá jen na Ultimate a tu druhou verzi, teď nevim název. Na Premium ne.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Doporučuji klon celého disku, odpojení starého a spuštění Recovery z nového. Tím bys měl mít systém stejně, jako když jsi PC koupil.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
ne recovery oddíl nemám jelikož jsem už přeinstalovával windows a zformátoval celý disk.
ITC: Po koupi už jsem sám přeinstalovával windows, takže klon by nebyl totéž jako při koupi.
ITC: Po koupi už jsem sám přeinstalovával windows, takže klon by nebyl totéž jako při koupi.
AMD Ryzen 5 5600
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
-
- Pohlaví:
Potom odpoj ten původní disk a proveď novou instalaci na nový disk (jinak W7 ponechá zavaděč na původním disku a to jsou zbytečné komplikace). Pokud se nepletu, tak OEM verze jsou vázány na základní desku, takže by W7 měly jít znovu bez problémů aktivovat.
Kdyby to nevyšlo, pak bys musel zapátrat někde u googla, jaké soubory skrývají aktivační informace a ty po instalaci z druhého disku nahrát - to nevím jestli u W7 jde, ale u XP to byl tuším wpa.dbl.
A pokud by to nešlo, pořád budeš mít původní systém na starém disku, tak bys ho naklonoval a měl bys systém ve stejném stavu jako máš teď.
Kdyby to nevyšlo, pak bys musel zapátrat někde u googla, jaké soubory skrývají aktivační informace a ty po instalaci z druhého disku nahrát - to nevím jestli u W7 jde, ale u XP to byl tuším wpa.dbl.
A pokud by to nešlo, pořád budeš mít původní systém na starém disku, tak bys ho naklonoval a měl bys systém ve stejném stavu jako máš teď.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Co jako první udělat přenos tel čísla nebo aktivaci sim
od p3v4x » 04 říj 2024 15:26 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 3343
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
04 říj 2024 15:55
-
-
- 6
- 3055
-
od petr22
15 dub 2025 08:18
-
-
Klávesnice - verze s úzkým levým Shiftem?
od Grander » 09 led 2025 18:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1310
-
od Grander
09 led 2025 18:10
-
-
- 1
- 2710
-
od petr22