Dobrý den,
mám Lenovo T540p, které má nad numerickou klávesnicí tlačítko pro vyvolání kalkulačky. Po stisku klávesy se spustí calc z windows. Problém je, že při dalším stisku klávesy se spustí nová aplikace kalkulačky. (dříve HP Elitebook se pouze vyvolalo okno kalkulačky a já mohl pokračovat - navázat, nebo minimálně potom nebylo spuštěno 10 kalkulaček). Chová se tak jak na windows 7, tak 8 a 8.1.
Nevíte někdo jak:
1. buďto konfigurovat klávesu spuštění kalkulačky u Lenovo T540p
2. nebo jak zakázat spuštění nové kalkulačky a pouze spuštěnou proměnit v aktivní okno?
Díky
sg
Calc.exe na tlačítko: jak zamezit vícenásobnému spuštění? * Vyřešeno
Calc.exe na tlačítko: jak zamezit vícenásobnému spuštění? * Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 18 zář 2014 11:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „spouštění calc ve windows“
Důvod: Upřesnění nadpisu „spouštění calc ve windows“
Re: spouštění calc ve windows
Tohle je podle mě normální chování, nemyslím si že to půjde nějak přenastavovat.
Just Fucking Google It!
No myslel jsem, že třeba něco doplnit u kalkulačky v registrech nebo něco v registrech u klávesy pro spouštění kalkulačky.
Zajímavé je, že nad numerickou klávesnicí je i klávesa pro spouštění www prohlížeče, při jeho opakovaném stisku se pouze aktivuje okno prohlížeče, pokud je spuštěné.
Zajímavé je, že nad numerickou klávesnicí je i klávesa pro spouštění www prohlížeče, při jeho opakovaném stisku se pouze aktivuje okno prohlížeče, pokud je spuštěné.
Není tohle spíš věc konkrétního programu, jak na takovou událost reaguje? Některé si spustí nové okno, některé jen vyskočí nad ostatní okna, kdysi mi třeba Firefox otevíral nový tab ve starém okně, teď už to nedělá. Jedině že by něco takového šlo nastavit přímo v té kalkulačce, jinak těžko.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
No právě proto, že to u předchozího počítače nedělalo, tak si myslím, že to musí jít nějak nastavit, třeba při spuštění dát nějaký příznak atd...
napadá mě najít to někde v registrech pod stiskem toho tlačítka, nebo jestli není nějaký "scaner" klávesnice, protože běžné programy na přemapování klávesnice funkční klávesy neznají... a potom to tam přidat, ale neví kde a co:)
Díky za každou radu.
napadá mě najít to někde v registrech pod stiskem toho tlačítka, nebo jestli není nějaký "scaner" klávesnice, protože běžné programy na přemapování klávesnice funkční klávesy neznají... a potom to tam přidat, ale neví kde a co:)
Díky za každou radu.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Calc.exe na tlačítko: jak zamezit vícenásobnému spuštění
Tlacitko 'kalkulacka' ma scancode 21 E0.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
trošku jsem se tomu delší dobu nevěnoval, ale teď se mi podařilo najít v registrech místo, kde se napíše soubor a po stisku klávesy se spustí...
teď jen jestli je nějaký příznak, nebo příkaz v registrech, aby soubor spustil ve stejném okně
př. když se spustí kalkulačka ve Windows 8.1 z hlavní obrazovky, vždy se zobrazí v jednom okně, pokud člověk neklikne pravým tlačítkem myši na ikonu kalkulačky a nedá "Otevřít nové okno"
Potřeboval bych poradit s tím co tam mám dát, nyní registr vypadá následně:
Explorer
AppKey
18
ShellExecute
calc.exe
díky
sg
teď jen jestli je nějaký příznak, nebo příkaz v registrech, aby soubor spustil ve stejném okně
př. když se spustí kalkulačka ve Windows 8.1 z hlavní obrazovky, vždy se zobrazí v jednom okně, pokud člověk neklikne pravým tlačítkem myši na ikonu kalkulačky a nedá "Otevřít nové okno"
Potřeboval bych poradit s tím co tam mám dát, nyní registr vypadá následně:
Explorer
AppKey
18
ShellExecute
calc.exe
díky
sg
vyřešeno baťákem
1. vytvořit adresář calc na disku c (c:\calc)
2. do adresáře umístit calc.bat
zde je jeho obsah:
SETLOCAL EnableExtensions
set EXE=calc.exe
FOR /F %%x IN ('tasklist /NH /FI "IMAGENAME eq %EXE%"') DO IF %%x == %EXE% goto FOUND
start calc.exe
goto END
:FOUND
c:\calc\nircmd.exe win activate stitle "Kalkula"
:END
a dále do adresáře nahrát soubor nircmd.exe
ke stažení například zde
http://download.cnet.com/NirCmd/3000-2094_4-77191.html
3. v registrech najít calc.exe v příkazu ShellExecute
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current\Version\Explorer\AppKey\18
4. nahradit jej za cestu C:\calc\calc.bat
ten po vyvolání klávesou vyhodnotí, zda je calc spuštěn a když je, tak vyhledá okno kalkulačka a zobrazí jej
zdravím
1. vytvořit adresář calc na disku c (c:\calc)
2. do adresáře umístit calc.bat
zde je jeho obsah:
SETLOCAL EnableExtensions
set EXE=calc.exe
FOR /F %%x IN ('tasklist /NH /FI "IMAGENAME eq %EXE%"') DO IF %%x == %EXE% goto FOUND
start calc.exe
goto END
:FOUND
c:\calc\nircmd.exe win activate stitle "Kalkula"
:END
a dále do adresáře nahrát soubor nircmd.exe
ke stažení například zde
http://download.cnet.com/NirCmd/3000-2094_4-77191.html
3. v registrech najít calc.exe v příkazu ShellExecute
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current\Version\Explorer\AppKey\18
4. nahradit jej za cestu C:\calc\calc.bat
ten po vyvolání klávesou vyhodnotí, zda je calc spuštěn a když je, tak vyhledá okno kalkulačka a zobrazí jej
zdravím
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem - 12
- 4719
-