Jak převést dynamický disk do normálního Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
lukas.sei
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1070
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod lukas.sei » 20 zář 2014 08:23

dobrý den,
Mám takový menší problém koupil sem si nové SSD nainstaloval na něho systém ze starého disku (plotnový) odstranil oddíl kde byl systém spojil ho z druhým oddílem pro data a tady začal ten problém: Windows při spojování oddílu převedl celý disk do dynamického formátu (nemůžu na něho instalovat systém).
A tak mě zajímá dá se nějak tento disk převést zpět do normálního formátu bez smazání veškerých dat ? (na disku mám soubory které mají až 50 gb a nemůžu o ně přijít).
Za každou pomoc budu moc vděčný.

Untitled.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21509
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2014 08:31

Zkus easeus partition master. Nicméně i tak bys měl, než ho použiješ data zazálohovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
lukas.sei
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1070
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod lukas.sei » 20 zář 2014 08:34

to je sice super ale já nemám kam ty data zálohovat :D mám jen 32 gb flasku a té už se nedá věřit

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Zář 2014 08:35) ---

každopádně to jdu zkusit

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Zář 2014 08:41) ---

Ok takže EasyUs partition master nepomohl když kliknu pravým na ten dynamický disk zobrazí se jenom surface test a view properties. Nějaké další nápady ?

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8632
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod richchie » 20 zář 2014 08:52

Samozřejmě záloha.Pravděpodobně přijdeš o data.
http://technet.microsoft.com/cs-cz/library/cc776315(v=ws.10).aspx

Uživatelský avatar
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6194
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod Oxxid » 20 zář 2014 08:58

Pravděpodobně? Na 100%,

Uživatelský avatar
lukas.sei
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1070
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod lukas.sei » 20 zář 2014 09:05

Takže neexistuje žádný způsob bez mazání dat ? :/ Teď tak uvažuju jak si vůbec systém může dovolit převést disk do dynamického formátu bez mého svolení ? o.O

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48239
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod petr22 » 20 zář 2014 09:30

Udelej jeste screenshot ze spravce disku v aktualnim stavu.

Windows prevede disk na dynamicky pouze v pripade ze musi - tedy jsi musel provest operaci ktera to vyzadovala, coz by spojovani oddilu byt nemelo.

Uživatelský avatar
lukas.sei
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1070
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod lukas.sei » 20 zář 2014 10:36

tady je:
disky.jpg

Jinak 100% se to stalo při spojování dvou oddílů. Před spojením byl normální hned poté už byl dynamický aoddíly byly "spojené" (jdou vidět odděleně ale jsou spojené).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48239
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod petr22 » 20 zář 2014 11:24

To je potom jasne - protoze spojeni oddilu jinak udelat nejde, proto to prevedlo disk na dynamicky.

To cos mel udelat bylo ten prvni oddil smazat a ten druhy zvetsit, aby se pouzilo to uvolnene misto. Pak bys mel jeden oddil zabirajici 100% mista a disk by zustal jako basic.

Pokud jde to spojeni oddilu zase zrusit (a nezacne ti to psat ze prijdes o vsechna data), tak to udelej, pak pujde prevest disk zpet na basic.

Uživatelský avatar
lukas.sei
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1070
Registrován: leden 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod lukas.sei » 20 zář 2014 11:34

OK zkusím já vím jak se zvětšuje oddíl ale dělal jsem to v 11 hodin večer už jsem byl unavený a nějak sem to podělal :D jdu to zkusit nějak zruušit

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Zář 2014 11:42) ---

No rozpojit jsem tam nikde nenašel ale napadá mě co kdybych jeden z těch oddíl smazal ? Zůstaly by ty data co jsou na tom druhém v pohodě nebo by byly zničené ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21509
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2014 12:52

Na to nespoléhej. Pokud ti easeus žádnou volbu nenabídne - jinak konvertovat disk na základní umí: http://www.youtube.com/watch?v=Cs00Rhq5NZ8 pak je jediná cesta záloha dat, převést dik na základní libovolným způsobem a znovu nahrání dat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6972
Registrován: duben 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak převést dynamický disk do normálního

Příspěvekod Myloš » 20 zář 2014 13:08

lukas.sei píše:to je sice super ale já nemám kam ty data zálohovat
Nemáš kam dát nějakých 200 GB? Tak jako tak je dobré zálohovat, takže vřele doporučuji nákup nějakého externího disku. Pokud to ale momentálně finančně nezvládneš, nemáš někoho, kdo by ti na tuhle operaci externí disk aspoň půjčil?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mám externí disk Seagate. Když ho strcim do TV, disk to najde, ale po rozklilnuti neukazuje ždi
    od Claremont » 24 zář 2021 16:03 » v Vše ostatní (hw)
    5
    274
    od Claremont
    25 zář 2021 19:37
  • Disk
    od Sonny815 » 16 říj 2021 21:05 » v Vše ostatní (sw)
    5
    166
    od zeus
    včera, 09:47
  • ssd disk
    od desperado007 » 10 lis 2020 17:29 » v Problémy s hardwarem
    22
    1666
    od desperado007
    16 lis 2020 15:50
  • SAS disk do PC
    od Coxx-cz » 12 led 2021 15:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    345
    od Coxx-cz
    12 led 2021 19:24
  • Disk win 10
    od FruFru55 » 20 led 2021 14:46 » v Windows 10, 8, 7..
    1
    290
    od ITCrowd
    20 led 2021 15:55

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti