Dobrý den,
dnes se mi při pravidelném odpoledním hraní her na svém PC stala nepříjemná věc, která se mi stávala už dříve při hraní náročnějších záležitostí po grafické stránce, a sice zaseknutí obrazu a jeho podivná "změna", kdy se přes něj udělá třeba spoustu barevných čas, teček, pixelů apod. Nevím, jak takovýto jev nazvat, nicméně už dříve jsem se na vás s ním obracel a bylo mi vysvětleno, že se jedná o přehřátí grafické karty kvůli náročnosti her. Tomu jsem plně porozuměl a proto jsem od té doby hrával hry na nejnižší nastavení a vše bylo v pořádku. Přesto že u jedné konkrétní hry se mi po stovkách hodin na nejnižším grafickém nastavení nic nestalo a vše šlo v pořádku, dnes se mi opět přihodil ten jev.
Přikládám zde obrázek toho jevu už z předchozí doby, jen abyste věděli, oč asi tak jde:
http://i901.photobucket.com/albums/ac214/RastaXin/2014-03-01154553_zps99e31151.jpg
Nijak mě to netrápí, prostě se asi dnes grafárna zase přehřála, no a co. Po půlhoďce vychladnutí pc to vždy zase v pohodě jelo a všechno šlo jako na drátku. Jenže dnes, když jsem počítač zkusil po restartu zase zapnout, začal se mi onen "jev" objevovat už na základní obrazovce, viz obrázek zde:
http://i901.photobucket.com/albums/ac214/RastaXin/DSC07198kl_zps06f5b55d.jpg
Při zvolení automatické opravy mi to samozřejmě vyhodí to okno, kde se hledá problém, přičemž se žádný nenajde, a celý je to opět překrytý jiným, složitějším grafickým "jevem". Při zvolení normálního spouštění tam mám jen logo Windows opět překryté těmi zelenými čárami, ale dále to nic nedělá. Jednou se mi podařilo dostat se až do normálního windowsu a přihlásil jsem se i na účet bez graf. jevů, ale pár sekund po zapnutí byl jev zpátky a mohl jsem znovu restartovat. Několikanásobné ponechání počítače k vychlazení, důkladné vyčištění prachu a vyfoukání pc nepomohlo.
Moc Vás prosím, jaké máte rady k dalšímu postupu a řešení?
Děkuji nesčetněkrát,
Šimon Michalčík
EDIT: Grafická karta GeForce 8600GT, procesor Intel 2 jádra 3.00GHZ, 2GB RAM
Grafický fatální problém při zapínání PC
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Grafický fatální problém při zapínání PC
Naposledy upravil(a) Shimuildir dne 01 lis 2014 23:47, celkem upraveno 1 x.
Re: Grafický fatální problém při zapínání PC
Pravděpodobně špatná grafická karta.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
malem bych zapomněl, do editu jsem vložil parametry svého PC. :) Jak je možné, že tolik let fungovala téměř na stejné úrovni a teď z minuty na minutu klekne?
- pepanecek5
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty 8600GT dělaly dost velké problémy. Znáš tzv. pečení komponentů v troubě ?
Moje železo 
Deska - ASUS ROG STRIX B560-E Gaming
CPU - Intel Core i7 11700K
RAM - Kingston Fury Beast RGB 32GB
CHLADIČ - Arctic Liquid Freezer II 280
GRAFIKA - ASUS Gefroce GTX 1660
SKŘÍŇ - CoolerMaster HAF 922
ZDROJ - Seasonic Focus+ 750W

Deska - ASUS ROG STRIX B560-E Gaming
CPU - Intel Core i7 11700K
RAM - Kingston Fury Beast RGB 32GB
CHLADIČ - Arctic Liquid Freezer II 280
GRAFIKA - ASUS Gefroce GTX 1660
SKŘÍŇ - CoolerMaster HAF 922
ZDROJ - Seasonic Focus+ 750W
Jestli te netrapilo ze se graficka karta prehrivala, tak te to trapit melo - protoze timhle pouzivanim jsi ji definitivne zlikvidoval.
Pricinou je EU a jeji narizeni nepouzivat cin s primesi olova, takze pajene spoje jsou krehke a opakovanym tepelnym namahanim praskaji - coz je presne to co se stalo vzdy po zahrati mezi GPU (procesorem) a grafickou kartou. Ted uz je to holt v takovem stavu, ze ty spoje jsou vadne i pri normalni teplote.
ZVlast u GeForce 8600GT to ale neni nic prekvapujiciho, ta karta se zkratka prehriva rada. Muzes ji bud skusit upect v troube nebo rovnou vyhodit.
Pricinou je EU a jeji narizeni nepouzivat cin s primesi olova, takze pajene spoje jsou krehke a opakovanym tepelnym namahanim praskaji - coz je presne to co se stalo vzdy po zahrati mezi GPU (procesorem) a grafickou kartou. Ted uz je to holt v takovem stavu, ze ty spoje jsou vadne i pri normalni teplote.
ZVlast u GeForce 8600GT to ale neni nic prekvapujiciho, ta karta se zkratka prehriva rada. Muzes ji bud skusit upect v troube nebo rovnou vyhodit.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
no, trápilo mě to, a právě proto jsem snížil veškerá nastavení ve hrách na absolutní minimum, vždy povypínal všechny ostatní jedoucí programy apod. a proto se mi taky onen jev několik měsíců nepřihodil, tudíž se po tu dobu příliš moc nepřehřívala, ne?
Jedná-li se tedy o přepraskané části grafárny, jaké navrhujete řešení, kromě koupi nového počítače, na což opravdu nejsem finančně stavěný?
Jedná-li se tedy o přepraskané části grafárny, jaké navrhujete řešení, kromě koupi nového počítače, na což opravdu nejsem finančně stavěný?
Stačí nová grafická karta (předpokládám že máš stolní PC) nebo ji můžeš zkusit upéct, viz. petr22.
http://www.cnews.cz/navody/pecte-grafik ... kani-civek
http://www.cnews.cz/navody/pecte-grafik ... kani-civek
Upecena grafika obvykle tak pul roku jeste funguje, nekdy i dele. Skazit se nic neda - stejne je na vyhozeni.
Jen je treba ji dat do trouby soucastkama nahoru, sundat vse co jde, hlavne nalepky - a hlavne vypnout v troube ventilatory.
Jen je treba ji dat do trouby soucastkama nahoru, sundat vse co jde, hlavne nalepky - a hlavne vypnout v troube ventilatory.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrá, v případě nové grafické karty, které by byly s mým počítačem kompatibilní, případně, jak to zjistím?
Ta 8600GT se dělala myslím že jen PCI-Express, takže všechny dnešní grafiky do PCI-Express. Záleží na ceně, kolik do toho hodláš investovat. Ideální by bylo kdyby si napsal celou sestavu, raději i zdroj.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
je zde možnost, jak parametry celé sestavy zjistit? kdybych se například nějak dokázal dostat do příkazového řádku v PC a tam by se mi to, včetně grafického jevu vypsalo?
Nejdulezitejsi je vykon zdroje a ten musis opsat primo ze zdoje - je napsany na stitku ktery je primo na zdroji, obvykle by mel byt na te strane co je videt kdyz se sunda bocnice.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Grafický tablet - pomoc při výběru
od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2259
-
od cisadesign