Proč je zamčené téma o levných GK?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vstrom650
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Proč je zamčené téma o levných GK?

Příspěvekod Vstrom650 » 12 lis 2014 09:23

Osobně jsem si zakoupil u Bohemia Computers Gtx 980 za 4900,- a v mailu mi přišla objednávka na 16700,-. Hned jsem tam volal a objednávku stornoval. Údajně byla nějaká chyba v systému. Zajímavé bylo, že ihned po odeslání objednávky ceny byly opraveny. Každopádně už mi přišlo, že objednávka byla stornovàna.

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Proč je zamčené téma o levných GK?

Příspěvekod wattmetr » 12 lis 2014 09:27

Buďto ho zamkl autor sám - má na to plné právo, nebo možná někdo z moderátorů kvůli konkrétním odkazům na e-shopy - reklama! Každopádně s tím nic neuděláš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 12 lis 2014 09:28

Stejně tak jsem kdysi dávno objednal 280X z alzy za asi 4,8k. Volali mi, že byla chyba v systému a že se jedná o 270X, jestli chci objednávku stornovat. Nezkoumal jsem to, ale v podmínkách těch eshopů bude, že cena platí až při převzetí zboží, do té doby mohou podle mě cenu změnit, protože ještě nebyla uzavřena smlouva.

Vstrom650
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Vstrom650 » 12 lis 2014 09:30

Jen mě napadlo, jestli autor s tím nemá nějaké dočinění :roll: Co jsem objednal, hned to bylo zamčené. Každopádně jsem si tím ubral den života . V košíku poslat objednávku za 5000 a faktura na necelých 17000:x Docela nervy po ránu, zvláště když člověk nemá nikde důkaz na tu malou cenu

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 12 lis 2014 09:32

Pokud bys nechtěl, jednoduše se objednávka stornuje. Nervy to byly zbytečné.. Navíc existuje spoustu cachovacích serverů, ať už třeba google nebo spoustu dalších třeba u tvého provide internetu, kterými to prošlo a data z doby objednávky tam stále jsou. Co jednou bylo na internetu, většinou je tam na vždy ;-)

Vstrom650
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Vstrom650 » 12 lis 2014 09:38

To jsem vůbec netušil. Takovehle věci neznám. Ale je to stejně nějaká levárna. Akorát po odeslání objednávky jsou ceny úplně jiný. Akorát jsem měl printscreen stránky, kde byla cena jedné ze dvou verzí Gtx 980 za cenu 4660,-

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 12 lis 2014 09:42

Jsou to jen finty nekalých e-shopů. Smiř se s tím a kašli na ně.
Jen se snaží nalákat na hezkou cenu a když si někdo objedná, pošlou mu potvrzenou objednávku s jinou (vyšší) cenou a když si toho nevšimneš a potvrdíš, máš problém, protože oni se budou snažit trvat na plnění potvrzené objednávky a budou chtít dostat "svoje" peníze.
Nejlepší rada - ignoruj je :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 12 lis 2014 09:44

No, pokud se chceš hádat, můžeš jim zkusit napsat. Ale samotným dotazem, či ohrazením se nic nezískáš. Musel by ses do toho trochu opřít i právně. To je potom otázka, jestli se ti chce. To máš studování podmínek, studování zákonů.. Anebo platba za advokáta s nejistým výsledkem.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 12 lis 2014 09:48

2 mmfmoc: Tak to jsem nepobral. Můžeš mi to prosím vysvětlit? Jistě to pomůže i tazateli.

Vstrom650
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Vstrom650 » 12 lis 2014 09:52

Volal jsem tam a pán byl v pohodě a sám říkal že kouká na Heureku a že tam nějaké zmatky v cenách jsou a že už nijak nemůže dohledat, kolik stála v tu chvíli. Zmínil jsem se o stornu a nebyl problém a přišlo mi to i mailem. Asi zkouší, jestli někdo zaplatí. Soudit se s nikým nehodlám, za to mi GK nestojí
Přílohy
uploadfromtaptalk1415782309794.png

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 12 lis 2014 09:54

2 mmfmoc: Tak to jsem nepobral. Můžeš mi to prosím vysvětlit? Jistě to pomůže i tazateli.

To záleží, co konkrétně :-)

Vstorm650: Dohledat by to s největší pravděpodobností šlo, nicméně pokud už jsi objednávku stornoval, je to bezpředmětné.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 12 lis 2014 09:56

mmfmoc píše:No, pokud se chceš hádat, můžeš jim zkusit napsat. Ale samotným dotazem, či ohrazením se nic nezískáš. Musel by ses do toho trochu opřít i právně. To je potom otázka, jestli se ti chce. To máš studování podmínek, studování zákonů.. Anebo platba za advokáta s nejistým výsledkem.

O hádání tam nepadlo ani slovo. A jinak: Asi jsi dobře nepochopil, co jsem napsal. Takže další diskuze k tomuto je bezpředmětná.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    20343
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    6212
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”