Toto je můj včerejší poznatek.
Často tady lidem říkáme, že nic se samo nenainstaluje a že je problém mezi židlí a klávesnicí. No ona to tak úplně pravda není.
Včera se mi rozsypal správce hesel, pro mne naprostá tragédie. Důležitá si pamatuji, ale přece jen je tam dalších asi 50 používaných zřídka, nebo méně často. Všemožné opravy, včetně instalace uloženého programu Password Corral nepomohly a tak jsem se rozhodl stáhnout to znovu.
A tady byl trochu problém mezi tou židlí a klávesnicí. Jelikož jsem byl vynervovanej skočil jsem po prvním odkazu, co mi to nabízel. Přišlo okno s programem a nabízelo to RegCleaner profi. To jsem odškrtl a spokojeně stáhl co jsem potřeboval. Okamžitě po spuštění programu vyskočil RegCleaner a začal skenovat. Nevím kde se vzal, když jsem ho odškrtl. Tak jsem klikl na Storno a skončil na stránkách, kde to chtělo 222,-Kč. Skenování však přestalo. V programech byl ten RegCleaner, ale nainstalovaný. Tak jsem ho odinstaloval, restartoval notebook a skenování začalo znovu. Nakonec mne toho zbavil MbAm, ale jenom zdánlivě. Všechno se zpomalilo a internet asi o 80%. Nyní to řeším v sekci HjT.
Pointa? No nebudu už nadávat že si někdo něco stáhl a nainstaloval. Vykutálené mallware se do PC narve i při velké obezřetnosti i když nevylučuji, že je chyba u mne.
Je možné si do PC "úmyslně" natáhnout co nechceme? Vyřešeno
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je možné si do PC "úmyslně" natáhnout co nechceme?
Některé aplikace to mají šikovně udělané, že při spěchu (v domění, že pouze souhlasíš s podmínkami) dáš Next, který je přesně na svém místě, takže ti nepřijde nic zvláštního, ale přitom musíš dát Decline. Jinak si samozřejmě nainstaluješ balast, který většinou sám instaluje další balast. Neříkám, že je to přesně tvůj případ, ale může být.
-
- Pohlaví:
Ono vše ani ohlídat nejde. Vždy když něco stahuješ z neověřeného serveru, může být soubor něčím infikován. Další věc je ono přidávání aplikací, které ani nechceš - typicky např. v Adobe Flash je McAfee. Myslím, že něco takového se stalo každému z nás.
Re: Je možné si do PC "úmyslně" natáhnout co nechceme? Vyřešeno
"Běžně" jsou přidružené k danému programu a dají se při troše pozornosti nenainstalovat, ale narazil jsem i na takové které se stejně instnuly...
Nebo jsem kulil oči na web kde nabízí pidislevu na zboží po registraci, jenže ta byla podmíněna dostáváním info spamů, prostě pokud jsi nezaklikl že souhlasíš tak se registrace nekonala.. ikdyž po ní ihned v profilu opravíš na z ano na ne, už se akce "spamy" rozběhla ...
----------
Dobře víš, že samotné odinstalování je mnohdy chabé... proto se ti to obnovilo ..
Nebo jsem kulil oči na web kde nabízí pidislevu na zboží po registraci, jenže ta byla podmíněna dostáváním info spamů, prostě pokud jsi nezaklikl že souhlasíš tak se registrace nekonala.. ikdyž po ní ihned v profilu opravíš na z ano na ne, už se akce "spamy" rozběhla ...
----------
Dobře víš, že samotné odinstalování je mnohdy chabé... proto se ti to obnovilo ..

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
ITCrowd píše:Další věc je ono přidávání aplikací, které ani nechceš - typicky např. v Adobe Flash je McAfee.
Konkrétně ten McAfee jde při instalaci nezaškrtnout. Ale přestože to vím, už se mi párkrát povedlo ho nainstalovat, protože je trochu problém si toho zaškrtnutí všimnout

To zaškrtnutí je totiž rovnou na webové stránce, která se po souhlasu s instalací/aktualizací otevře.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Sociální inženýrství - dostali tě, Duchu
Tohle svinstvo používají politici a pánbíčkáři od úsvitu lidstva, a spíš ještě déle. Takže držím palce, aby ses toho šmejdu co nejrychleji a úspěšně zbavil.

Tohle svinstvo používají politici a pánbíčkáři od úsvitu lidstva, a spíš ještě déle. Takže držím palce, aby ses toho šmejdu co nejrychleji a úspěšně zbavil.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
Faraone máš pravdu, ale těžko se tomu bránit
Já to nestahoval, neinstaloval /UAC nic/ ani nespustil. S tím se těžko bojuje.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”