Dobrý den,
mám problém při spouštění Windows 8. Dnes jsem zapojil nové RAM do PC, chvíli mi trvalo to zprovoznit, ale když už je BIOS načetl, tak se nechce spustit Win 8. Píše mi to : "počítač je třeba opravit" a podtím pár řádků s tím, že chybí winload.exe.
Zkoušel jsem spouštět systém přes bootovací CD, ale stejně skončím na stejným problému a dál se prostě nehnu.
Dokážete mi, prosím poradit ?
Obrázek monitoru:
http://postimg.org/image/jk2neeos7/
EDIT: tento obrázek je zrovna bez toho souboru winload.exe, někdy to napíše, někdy ne...
Počítač je třeba opravit Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Počítač je třeba opravit
Obrázky se dávají sem jako příloha!
Zkusil si to ne spouštět z CD, ale vybrat opravu?
Zkusil si to ne spouštět z CD, ale vybrat opravu?
-
- Pohlaví:
Něco takového by mohlo ukazovat na chybu paměti. nech tam starou RAM a vyzkoušej.
Pokud vše bude OK, nainstaluj novou a prověř memtestem.
Pokud vše bude OK, nainstaluj novou a prověř memtestem.
Pardon.
Mě to opravu ani nenabídne, maxinálně bios a vybrání bootovacího média..
No, když jsem je zapojoval, zkoušel jsem nejdřív rozhýbat ty nové samotné, a šlapaly v pohodě, zkusím teda nechat ty staré.
Mě to opravu ani nenabídne, maxinálně bios a vybrání bootovacího média..
No, když jsem je zapojoval, zkoušel jsem nejdřív rozhýbat ty nové samotné, a šlapaly v pohodě, zkusím teda nechat ty staré.
-
- Pohlaví:
V tom případě to vypadá, že paměti nejsou kompatibilní.
Jako že RAM nejsou vzájemně kompatibilní ? S deskou by měly být, je to DDR2, frekvence 800MHz. Je to trošku starší stroj, ale myslel jsem že RAMky od Kingstonu KVR800D2N5K2/4G -kit of 2 (staré) a 2x KVR800D2N6/2G (nové) by mohli sedět.
Nevadí, jestli tedy nejsou vzájemně kompatibilní a nakoupím 4 stejné, tak by nesjpíš problém být neměl ?
Nevadí, jestli tedy nejsou vzájemně kompatibilní a nakoupím 4 stejné, tak by nesjpíš problém být neměl ?
-
- Pohlaví:
V první řadě vrať ty staré zda to funguje. Pak ti případně někdo poradí jaké koupit.
Re: Počítač je třeba opravit Vyřešeno
Takže je to jasný, nový RAMky fungují, ale nejdou s těmi starými. Starý taky fungují, ale jen bez těch nových. Nejsou tedy kompatibilní navzájem. Děkuju moc za radu! Ještě pokud by tedy někdo dokázal poradit, které RAM bych měl nakoupit ? Potřeboval bych alespoň celkových 8GB. Myslím si, že dokoupit k tomu ty stejné by měl problém vyřešit, nechce se mi ty nové prodávat na aukru.. Mám je koupené na IČO, tudíž vratka do 14-ti dnů nejspíš nebude možná 

-
- Pohlaví:
To se zeptej raději tady viewforum.php?f=40 tam jsou na to odborníci.
Ok, určitě se poptám. Každopádně děkuji moc za vyřešení a ušetření nervů 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1911
-
od rykatyka