Doporučte válečnou strategie
Doporučte válečnou strategie
Ahoj, hledám nějakou bojovou (tahovou) strategii s možností kde bych mohl válčit jak na moři tak i na pevnině, případně i letecky když tomu bude odpovídat období. Období ve které se to bude odehrávat je mi celkem jedno, ale dál než 2. světová bych nešel. Stáří hry a nároky na PC nejsou důležité. Ve válečných strategií se moc nevyznám, hraju spíš budovatelské, kde jsem asi nejvíc bojoval v Civilization, kde mi bojový systém vyhovoval ale byl strohý a ne moc náročný, chci něco na čem bych potrápil mozkovnu a aby tam taktika byla důležitá a k vítězství by nestačilo jen posílat přímočaře dopředu dokud nepřítel nepadne.
Re: Doporučte válečnou strategie
http://www.supergamer.cz/blitzkrieg-ant ... 50336.html toto by mohla být dobrá hra. Táhová sice není, ale snad tolik nevadí.
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
Že není tahová nevadí, jen je mám radši.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Rome Total war 1, 2.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučil bych Company of Heroes+Opposing Fronts a Tales of Valor nebo Stronghold Crusader.Není nad to hrát proti šesti vlkům.Anebo Original War.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Stronghold Crusader je klasika, ale i ten úplně nový je dobrý. Je to vlastně s vylepšenou grafikou a přidali pár věcí navíc a hlavně ho vylepšili, co se nedostatků týče.
Sestava v profilu.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
A co třeba Hearts of Iron III? Je to sice pekelně těžký, ale na oplátku si můžeš tvořit vlastní dějiny.

Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
adavyp: I něco podobného jsem hledal, to že budu mít vlastní říši a budu moct dobývat ostatní, ale když jsem koukl na to video tak ten bojový systém vypadal nepřehledně, ale asi je to o zkušenostech.
Chci se ještě zeptat, co znamená "real-time strategie"?Tto že se to odehrává v reálném čase jsem si našel, ale nevím co si podtím představit. Čím se to třeba liší od tahové?
Chci se ještě zeptat, co znamená "real-time strategie"?Tto že se to odehrává v reálném čase jsem si našel, ale nevím co si podtím představit. Čím se to třeba liší od tahové?
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně vidím rozdíl v tom, že tahové strategie jsou jako např. Člověče, nezlob se. Tvůj tah začíná hodem kostkou a končí posunem figurky. Pak odklepneš konec kola a na řadě je další hráč. Zatímco v realtime plyne skutečně čas. Např. buduješ armádu a čím ji máš lepší v kratším čase, tak máš větší šanci na výhru.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
co takto wargame: red dragon?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Díky za nápady, klidně ještě přidávejte :) Co jsem na to tak koukal, tak mě nejvíc zaujal Total War, který díl by jste mi doporučili?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11268
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41