PC se záhadně "odstaví"

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

johnny b.
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC se záhadně "odstaví"

Příspěvekod johnny b. » 27 pro 2014 11:34

Zdravím přátelé,
obracím se na vás s prosbou, řekl bych, že si už nevím rady, ale mě vlastně nikdy nenapadlo, čím to může být.
Počítač se mi záhadně (ne)vypne. Jako když odpojím kabel od počítače k monitoru. Monitor najednou zhasne,
a napíše "no signal detected" a překlopí se do režimu Stand by. Počítač ale běží dál, větráky, harddisky, mechanika jde vysunout, např. ale
klávesnice nesvítí (myslím třeba Num Lock, který jinak svítí).
Nejde už nic jiného dělat, reset, nebo vypnout dlouhým stiskem klasickýho vypínače. Musím na tvrdo tím na zdroji.
Pak zase zapnu zdroj a spustím počítač. Někdy to naběhne normálně, někdy to chce kontrolu disků.
Většinou to vypne, když spustím nějakou hru, nebo začne jiný zvýšený nárok na procesor (nebo grafiku?)
Ostatní případy jsou nevyspitatelný, může vypnout při brouzdání po internetu, nebo jen tak, i když nic nedělám. Prostě blik a je to.
Grafiku jsem aktualizoval, ale problém přetrvává.
Prosím POMOC! Děkuji, s pozdravem Honza B.

Reklama
socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Re: PC se záhadně "odstaví"

Příspěvekod socirel » 27 pro 2014 11:53

Jakou máš grafickou kartu a zdroj (značka, výkon)?

johnny b.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny b. » 27 pro 2014 11:55

Nvidia geforce 9600 gt, poslední aktualizace (snad) a zdroj 500W OCZ Technology

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Pro 2014 11:59) ---

Nvidia geforce 9600 gt, poslední aktualizace (snad) a zdroj 500W OCZ Technology

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 27 pro 2014 12:00

Ta grafika má už asi něco za sebou, je možné že už odchází, jestli máš možnost zkus tam dát jinou, nebo přepni na integrovanou jestli bude problém přetrvávat.

johnny b.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny b. » 27 pro 2014 12:13

jinou bohužel nemám, můžu zkusit tu integrovanou, jestli se mi to povede, co se týká laborování s HW, nejsem úplně zkušenej.
ale návodů je všude dost! :-) každopádně po jiné grafice už sem koukal a asi to tak i dopadne, že ji koupím. moc díky za tip, dám vědět jak sem dopad!

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 pro 2014 17:33

Zkontroluj disk. CrystalDiskInfo a dej sem log

Odesláno z mého MT15i

johnny b.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny b. » 04 led 2015 10:34

bohužel nemůžu už počítač ani prakticky spustit, pokud se to povede, tak na velice krátkou dobu, třeba než chci spustit prohlížeč internetu.
jakmile ho spustím, tma. je mi jasný, že každým dalším tvrdým vypnutím zdroje ta mašina odchází víc a víc, už si ani nemyslím, že je to grafikou.
možná hdd, na kterým mám nainst. windows. tomu už je taky hodně let. schválně sem použil víc programů na nějakou kontrolu disků, a zcela dle
očekávání, každý to vyhodnocuje jinak. (např. crystal disk info vs. hdd scan 3) nechce se mi kupovat celou novou sestavu, protože to prostě není vším najednou, ale jenom jeden problém způsobuje tohle všechno... :-(

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 04 led 2015 10:52

Ten počítač už má hodně za sebou a pokud nemáš jinou sestavu na odzkoušení, sám s tím nic neuděláš.
Pokud to chceš řešit, budeš muset přes servis.
Podle příznaků to totiž může být vadný zdroj, možná základní deska, nebo i grafika.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

johnny b.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny b. » 04 led 2015 22:32

teď už i s určitostí můžu říct, že jakékoliv spuštění nějaké hry (vrátil sem se k the saboteurovi), mi comp shodí. pokaždý!
film to vydrží, hru ne. internet jak kdy...
už sem se smířil s osudem, vezmu to od nejstaršího komponentu, tzn. začnu grafikou.
pak harddisk, zdroj, zákl. desku. jestli to bude základní deskou, mám komplet novej poč.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 04 led 2015 22:40

Zajímavé, film to vydrží, ale disk nezkontroluješ http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 led 2015 23:48

Zkontroluj teploty.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

johnny b.
nováček
Stav:

Příspěvekod johnny b. » 09 led 2015 23:45

problém vyřešen. byl to zdroj. ale zase mám téměř novou a celkem kvalitní sestavu. disky sem zkoušel,
dle různých dr. programů byly ok a měly 38° a 40°. taky sem se díky tomuhle problému naučil pár nových
vychytávek a zajímavostí (trochu garážových), ale třeba někdy taky někomu budu moct poradit.
rozhodně ale hodně dobrej zátěžovej test je samotná zkoužka uživatelskýho hodnocení počítače,
tam sem ho shodil vždy a s jistotou. teda se starým zdrojem. moc děkuju všem zúčastněným za rady,
tipy a triky! myslím to dobře, když říkám, že doufám, že to tady nebudu už nikdy potřebovat. :D

Zpět na “Problémy s hardwarem”