zdravim, cistil som notebook a po pusteni sa nic nedeje, cierna obrazovka, resp ako keby ani nebola zapnuta, a po chvili (15 sec)sa naplno spusti ventilator(bezne sa pustal hned po starte ale nie naplno). na nic nereaguje, skusal som ho spustat aj bez baterky, skusal som aj odpojit kompletne a na 60 sekund podrzat tlacitko spustania a nic
notebook nepipa ani nic
neviete v com moze byt chyba? dovtedy isiel uplne v pohode
dakujem
notebook nefunguje po cisteni
Re: notebook nefunguje po cisteni
Hezký večer, jak a čím jsi ho čistil ? A co je to za notebook (stáří).
-
- Pohlaví:
Ahoj, na Slovensku nemáte velká písmenka? Jak si ho čistil, co si rozebíral?
Stary je asi 3 roky, rozobrany bol kompletne - teda okrem obrazovky, aj vacsina konektorov a pod, a cisteny bol najma vatovými tycinkami(nie kompresorom/stlacenym vzduchom)
A zapojil si vše správně ? Napadá mne co třeba statická elektřina (osobně se mi kdysi na staré sestavě zničili RAMky při čištění), četl jsem někde že je možnost poškození i tímto způsobem.
Co presne se delo se zakladni deskou - byla vyndana ven, nejak namahana?
Zakladni desky pajene bezolovnatym cinem jsou po par letech tak krehke, ze se daji snadno zdeformovat a znicit tak vodive cesty.
Zakladni desky pajene bezolovnatym cinem jsou po par letech tak krehke, ze se daji snadno zdeformovat a znicit tak vodive cesty.
-
- Pohlaví:
Svatá pravda, stačí malé prohnutí desky a spoje popraskají.
No RAMky boli tiez vonku a zakladna doska tiez, ale nijak extra namahana...no na 95% som si isty ze som zapojil vsetko tak ako bolo....je mozne ze to robi preto, ze som zabudol zapojit , resp zapojil opacne konektor wifi modulu alebo reproduktoru, pripadne monitoru?
Ak sa nahodou nieco stalo tym spojom, notebook je odpisany?
Ak sa nahodou nieco stalo tym spojom, notebook je odpisany?
Co rika Murphy? Necistit nic, co funguje.
Navic k cisteni notebooku ho vubec neni treba rozebirat.
Vymontuj zakladni desku, a jenom holou zakladni desku (musi tam byt vsechny chladice a ventilator u cpu) pripoj k externimu monitoru, be klavesnice, bez repraku, bez wifi, bez baterky, bez disku a bez mechaniky. Pripojeny musi byt jen panel s tlacitkem power.
Pokud enni deska poskozena, musi takto fungovat.
Navic k cisteni notebooku ho vubec neni treba rozebirat.
Vymontuj zakladni desku, a jenom holou zakladni desku (musi tam byt vsechny chladice a ventilator u cpu) pripoj k externimu monitoru, be klavesnice, bez repraku, bez wifi, bez baterky, bez disku a bez mechaniky. Pripojeny musi byt jen panel s tlacitkem power.
Pokud enni deska poskozena, musi takto fungovat.
Ako pripojit ten externmy monitor? cez vga?
Inak chladic som nerozoberal, resp pripojene heatpipe.
A vycistit som ho musel, lebo sa prehrieval, celkovo isiel pomalsie a prachu tam bolo neskutocne vela.
Inak chladic som nerozoberal, resp pripojene heatpipe.
A vycistit som ho musel, lebo sa prehrieval, celkovo isiel pomalsie a prachu tam bolo neskutocne vela.
Pokud to ma VGA vystup, tak pres VGA.
Eliminujes tim to ze je neco spatne pripojeno. Pokud to bude fungovat, tak dej desku do spodniho plastoveho krytu a skus to znova. Kdyz to bude fungovat, postupne zapojuj dalsi komponenty.
Eliminujes tim to ze je neco spatne pripojeno. Pokud to bude fungovat, tak dej desku do spodniho plastoveho krytu a skus to znova. Kdyz to bude fungovat, postupne zapojuj dalsi komponenty.
Ok, a co by to malo zobrazit na ext monitore?nech viem ako rozpoznat ze to ide spravne.Poradie zapojenia dalsich komponentov ma byt ake?alebo je to jedno?Inak monitor zrovna nemam poruke,iba dalsi ntb/tv. Okrem vga to ma aj hdmi,ale nikdy som nic nepripajal ani cez jedno,tak neviem ktore pouzit.Dik
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5139
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2832
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
- 7
- 3764
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3304
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1729
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”