Windows fail to start..

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

4street
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows fail to start..

Příspěvekod 4street » 13 led 2015 14:56

Zdravím všechny přítomné znalce počítačové techniky :number1:

prosím Vás o radu. Jednoho hezkého dne se mi jednoduše nespustil windows 7 Home Premium a objevila se mi tam obrazovka upozorňující:

Windows Error Recovery: Windows 7 failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.

Status: 0xc000000e

Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible.

Zkusil jsem to znovu a opět. Tak jsem vytáhl své recovery disky (mám dva: recovery disk 1 a recovery disk 1/1)

oba mi nabízejí stejné možnosti. Pouze načíst data a poté modrá obrazovka s možnostmi: OBNOVIT DATA (mohu si vybrat složky, které se mi zálohují na nějaké záložní místo a nebo VLASTNÍ NASTAVENÍ (tovární data). Zkusil jsem obě dvd a prošel všechny možnosti a ani jedna mi nenabídla obrazovku, kde bych mohl zakliknout kolonku s REPAIR (jak je na internetu avizováno).

Nicméně po krátkém formátování a instalaci továrního stavu se mi windows obnoví a běží jako nový. Ale když ho restartuji, nebo vypnu. Při zapínání se mi opět objeví chyba s Windows fail to start.

Na stránkách Dell jsem si udělal diagnostiku a vše bylo v pořádku až na baterii, která mi opravdu vypovídá službu (ale i když nejsem znalec, nemyslím si, že by to byla potíž s baterii? :problem: ) Zkoušel jsem si stáhnout windows. iso. boot mám pořád nastavené na dvd device a stejně se mi windows s dvd nenačetl. prostě dvd se načítá ale opět skočí okno s chybou.

Už si opravdu nevím rady a pokud někdo víte, co by to mohlo být a jak se to dá řešit z domova, tak děkuji za případné rady.. :) :-)

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Windows fail to start..

Příspěvekod wattmetr » 13 led 2015 15:15

Vítej na PC-help!

Začal bych otestováním HDD pomocí Crystal Disk Info. K tomu asi budeš muset vyndat HDD a vložit ho jako druhý HDD do jiného PC. Log z CDI pak vlož sem.

A než tohle vše uděláš, přečti si Pravidla fóra a radši i Jsem tu poprvé. Pak Ti bude jasné, co po Tobě asi budeme chtít.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

4street
nováček
Stav:

Příspěvekod 4street » 14 led 2015 07:36

Zdravím! :-)

přečteno a rozumím :) Váš návod nicméně provedu až o víkendu.. Musím skočit za kamarádem s tím HDD. Tak se ozvu později. A budu rád za případný názor a rady.

S pozdravem Milan. :lookround:

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 14 led 2015 11:12

Zakladni diagnostiku HDD muzes u Dellu udelat i z BIOSu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”