Nesprávná volná kapacita na HDD Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kokoi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nesprávná volná kapacita na HDD

Příspěvekod kokoi » 18 led 2015 01:12

Na systémovém disku (SSD) s kapacitou 240 GB mi to to při označení všech složek vč. skrytých ukáže velikost 40 GB. Virtuální paměť ukazuje, že si bere 16 GB. Přesto se mi ale ukazuje volné místo na disku jen 90 GB. Přitom by to mělo být 184 GB, takže přes 90 GB je někde fuč. Má někdo podobnou zkušenost resp. ví čím to je ? OS mám Win7 Professional Ultimate 64

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Nesprávná volná kapacita na HDD  Vyřešeno

Příspěvekod Myloš » 18 led 2015 01:27

Vítej na fóru PC-HELP!

Body obnovy, možná indexování, neboli "C:\System Volume Information".
Jestliže ti systém běží dobře a víš, že se nebudeš vracet k předešlým bodům obnovy, tak je zakaž (a asi restartuj, aby se smazaly, to nevím, jestli bez restartu půjde). Koukni, kolik místa přibylo. Body obnovy (pokud na ně spoléháš a nezálohuješ systém jiným způsobem) pak radši zase zapni.
Indexovat systémový disk je pitomost, zejména v případě, máš-li dokumenty a všechny uživatelské soubory na jiném disku. Přes vlastnosti disku můžeš indexování céčka poslat ke všem čertům. Je ale otázka, kolik místa to zabírá.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

kokoi
nováček
Stav:

Re: Nesprávná volná kapacita na HDD

Příspěvekod kokoi » 18 led 2015 01:44

Díky moc, skutečně to byly body obnovení. Zálohuju přes Acronis, tak jsem je smazal a zakázal a už to ukazuje jako má :-)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Nesprávná volná kapacita na HDD

Příspěvekod Myloš » 18 led 2015 01:56

Rádo se stalo. ;-)
Jestli je to všechno, klikni u příspěvku, ve kterém jsi dostal odpověď, na ikonku se zelenou „fajfkou“ VYŘEŠENO.
Jinak ještě pro vysvětlení, proč se ti neukázala v součtu velikost složky "System Volume Information" – ani jako administrátor nemáš oprávnění ji otevřít, protože jejím „vlastníkem“ je SYSTEM.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Zpět na “Problémy s hardwarem”