Zdravím,
v rodinném domě mám 2 routery: TP-link WDR3600 a WDR4300. WDR4300 mám jako hlavní router, nastaveno DHCP aj. Z něj vede úřes celý dům UTP do druhého routeru. UTP mám v Lan portu, nastavenou pevnou adresu mimo rozsah DHCP a samotné DHCP je vypnuto. K druhému routeru mám připojený HDD...a zde je problém. Disk v nastavení druhého routeru vidím, ale nedostanu se do něj přes PC. Nemůžu ho nastavit ani jako FTP, jelikož router nemá WAN IP.
Otázka tedy je, jestli je možné k disku přistupovat pomocí druhého routeru, když je vlastně zapojen a nastaven spíš jako switch. Vím, že řešení je zapojit disk do prvního routeru, ale to momentálně není možné.
Jestli s tímto má někdo zkušenosti, byl bych rád za pomoc.
Sdílení HDD přes 2 routery Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Sdílení HDD přes 2 routery
1. Jak máš připojen HDD k routeru (síť, usb)?
2. FTP funguje i na LAN, v tom problém nevidím.
Je možné přistupovat k disku ve druhém routeru (ať už je v síti, nebo usb), chyba bude někde v nastavení.
2. FTP funguje i na LAN, v tom problém nevidím.
Je možné přistupovat k disku ve druhém routeru (ať už je v síti, nebo usb), chyba bude někde v nastavení.
Re: Sdílení HDD přes 2 routery Vyřešeno
Nakonec jsem to rozjel. Chyba nebyla v nastavení, ale v moji demenci. Zapomněl jsem před IP routeru napsat ftp:, večer mi to už moc nemyslí. Díky za rady.
SOLVED
SOLVED
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Staré routery značky Zyxel mají kritickou zranitelnost
od postcd » 06 úno 2025 17:57 » v Vše ostatní (bezp) - 0
- 9251