Dobrý den,
nemá někdo zkušenosti s nákupem elektroniky v Kanadě? Když jsme se díval na ceny u nich tak to vychází levněji, ale jde mi hlavně o to, tak je to se zárukou, českou klávesnicí a clem. S dopravou nebude problém. Vím, že v USA není v základu záruka, jak je tomu v Kanadě a dá se případně u počítačů značky Apple dokoupit nějaká mezinárodní záruka? Dá se v Kanadě domluvit Macbook s českou klávesnicí (jsem si vědom delší čekací lhůty)? A jak to bude ze clem?
Je mi jasné, že všechny tyhle informace jsou na internetu dohledatelné, proto budu hlavně rád za odpověď ohledně cla. A hodila by se mi nějaká osobní zkušenost od někoho.
Předem děkuji za přečtení a případné odpovědi. :)
Doufám, že jsem zvolil správnou kategorii, případně se omlouvám.
Nákup NTB v Kanadě
Re: Nákup NTB v Kanadě
Zaruka je v Kanade stejna jako v USA - 1 rok. Lze dokooupit rozsirenou zaruku.
Ceska klavesnice se objednat neda, musi to byt klavesnice ktera se pouziva ve stejnem regionu pro ktery je produkt urcen.
Pokud jde o cenu, je pravdepodobne ze po pricteni DPH a posotovneho bude ten pocitac drazsi nez u nas.
Ceska klavesnice se objednat neda, musi to byt klavesnice ktera se pouziva ve stejnem regionu pro ktery je produkt urcen.
Pokud jde o cenu, je pravdepodobne ze po pricteni DPH a posotovneho bude ten pocitac drazsi nez u nas.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
DPH se platí od 22E a clo od 150E. Pokud si to zařídíš sám, vyjde tě proclení na 90Kč, ale musíš na jediný místo v ČR, jenž je v Praze. Pokud to necháš na český poště, tak o 100Kč ještě navíc. Pokud to zase nezměnili. Když to půjde přepravní společností, tak se cena dopravy připočítává k ceně notebooku při proclení. Pokud to půjde obyčejnou poštou, tak nálady na dopravu se při proclení nezapočítávají. Osobně bych tak drahou věc si poštou nenechal poslat. Dal bych si pozor i na zdroj, zda zvládne našich 230V a zda má EU vidlici.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Ja se dokonce obavam ze to vubec neposlou - reknou ze si to mas koupit u evropskeho distributora.
Stejne jako u vetsiny zbozi v US obchodech.
Stejne jako u vetsiny zbozi v US obchodech.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Toto omezení jde snadno obejít. Existují firmy, jenž se zabývají přeposíláním zboží, co je určen jen pro trh v severní Americe. Pro prodejce uvede adresa v USA, jenž je adresou na přeposílací firmy, kam to dotyčný pošle zboží a ta to pošle jemu. Samozřejmě za poplatek.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Wow. Děkuji za takové množství rad. :) Jelikož tam poletím, tak problémy s dopravou padají. Na ten zdroj si dám pozor a záruku vyřeším asi pojištěním.
Jinak všem ještě jednou děkuji, za tak rychlé opovědi. :)
Jinak všem ještě jednou děkuji, za tak rychlé opovědi. :)
Doufej ze po ceste zpatky si te celnik nevytahne ke kontrole.
Videl jsem jak se borec snazil celnikum vysvetlit, ze tu fototechniku za 200.000 Kc ktera byla podle vyrobnich cisel prodana v USA si dovezl sebou
Videl jsem jak se borec snazil celnikum vysvetlit, ze tu fototechniku za 200.000 Kc ktera byla podle vyrobnich cisel prodana v USA si dovezl sebou

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jinak redukce z USA na EU vidlici jde koupit za pár kaček třeba na DX. U nás se pohybuje kolem 200Kč, což je zhruba 8x tolik a ještě bývá problém tam tu vidlici narvat, jelikož má obrubu.
Jednodussi je vymenit cely kabel k adapteru.