Windows 7 a 3TB HDD

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

michalbar
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 7 a 3TB HDD

Příspěvekod michalbar » 21 bře 2015 17:00

Zdravím, potřeboval bych prosím poradit. Pořídil jsem si nový 3 TB HDD. Ke stávajícímu 500GB na němž je nainstalován Windows 7, ale brzy budu donucen ho přestat používat pomalu odchází.) Na ten 3TB si chci nainstalovat nové WIN7. Při instalaci to píše, že disk je naformátovan na GPT a windowsi potřebují MBR.

Jenže , když ten disk přeformátuji na MBR tak se vytvoří 2 oddíly jeden 2 TB a druhý 700GB. Na ten 2TB oddíl jdou přidat nové svazky na ten 700GB oddíl nikoliv(nejde s ním dělat nic. veškeré nabídky funkcí jsou zašedlé).
Chci se zeptat Windows 7 se nedokáží nainstalovat na takto velký HDD aniž by to bych byl nucen nepoužívat zbylých 0,7 TB. nebo je nějaká možnost, jak to obejít, nastavit? Googlil jsem, ale všude se mi dostalo poloviční odpovědi.
Deska by podporovat takhle velký disk podporovat měla.. ve Win7, jenž je na tom 500gb disku vidět je..

Dodatečné info:
Jméno 500 GB disku: WDC WD5000AAKX-001A0
Jméno 3TB disku: WDC WD30EFRX-68EUZNO
Základní deska: MSI Z77A-G43

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Windows 7 a 3TB HDD

Příspěvekod Pic » 21 bře 2015 17:25

Pokud základní deska nepodporuje UEFi Bios a tedy formát GPT, tak máš smůlu. Mrkni třeba sem:
http://www.zive.cz/poradna/instalace-sy ... tanswers=1
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Windows 7 a 3TB HDD

Příspěvekod X » 21 bře 2015 18:34

Takto velké disky je lépe provozovat v NASu, kde je to bez problémů a díky sítovému připojení je možné je využívat všemi stroji v domácnosti najednou, PC, notebooky, netbooky, tablety, smarttelefony, smarthodinkami, TV (na mém NASu běží i DLNA). Například já mám 2x NAS WD My Book Live 3 TB a z mého PC, kde jede XP na něm bez problému využívám prostor v jednom oddílu 3 TB. Je to umožněno tím, že mezi PC a NASem je emulační vrstva (meziprogram), která řídí přístupy k NASu. Pro mě je to neviditelné, já jej nastavuji z Net prohlížeče (Firefox) a data downloaduji / uploaduji / čtu / měním přímo z Win Průzkumníka ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”