Jaká by byla cena tichého pracovního PC?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaká by byla cena tichého pracovního PC?
Ahoj, věřím, že je Vás tu mnoho schopných a zainteresovaných ve skládání PC. Chtěl bych jen tak pro zajímavost složit hlavní pracovní stanici. Primární činnost na PC jsou grafické práce, video, foto a běžné uživání. Počítač vůbec nechci na hraní her nikdy tam žádnou ani instalovat nebudu. Jde mi celkem i o vzhled, měl by být na očích a jsem typ, který možná trošku více ocení vzhled než funkčnost. Os mám. Mám pár představ, skříň NZXT Source 340 nebo něco desigenově jednoduchého, HDD 0,5-1TB pro běžný provoz, HDD 1-2TB pro zálohy všeho co je doma, SSD velikost si nedokážu představit, ale klasika, hlavně pro používané programy. RAM minimálně 8GB ale asi nebude na obtíž 16GB, procesor určitě Intel, myslím, že s i5 vystačím. Grafika aby utáhla 2 monitory, ale nemusí to být nic extra, upřednostním Nvidia. Pokud možno tiché, klidně bych se nebál nějaké Noctui na CPU a případných dalších větráčků do PC snížených na menší otáčky kvůli tichosti. Peníze nejsou limitem, ale za zbytečnosti platit nechci, důvodem proč tady píšu tento příspěvek je, abych se dozvěděl na jakou cifru se s takovýmto PC dostanu. Nechci žádný "herní tuning" typu 8 barev diodek apod. chci aby PC vypadlo hezky za světla, ve tmě, ať je tma a nejde více světla z casu než z monitoru. Předem díky za návrhy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sestavení pracovního PC pro architekta
od AnDr3as » 14 úno 2025 09:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 3319
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
17 úno 2025 16:55
-
-
- 4
- 3599
-
od liborek
07 úno 2025 17:00
-
- 1
- 2946
-
od Zivan
23 říj 2024 16:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 15104
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
- 4
- 4372
-
od petr22