Chybějících 16 Gb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

peeeeta
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Chybějících 16 Gb

Příspěvekod peeeeta » 21 dub 2015 07:06

Zdravím,
dneska koukám, že mi nějak rapidně ubývá místo na SSD. Mýval jsem 61 GB po nianstalování všech potřebných programů. Teď mám již 58,4 Gb. Nechal jsem si zobrazit i skryté složky a dal vlastnosti pro celkovou velikost, která by měla být 52,6 Gb, ale velikost je 36 Gb. Cache prohlížeče mám nastavenou na jiný disk. Kde je tedy prosím vás zbylých 16 Gb?
Používám Google chrome. Děkuji za informace

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Chybějících 16 Gb

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2015 07:55

Body obnovy - C:\System Volume Information.

U slozek kam nemas pristup ti to nemuze ukazat jejich velikost.

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 21 dub 2015 09:12

Jaký je rozdíl mezi "Body obnovy" a "Zálohování a obnovení"?

Body obnovy se očividně ukládají přímo na disk, kterého se obnova týká. Zálohovat mohu i na jiný disk. Potřebuji body obnovy, když mám nastavené pravidelné zálohování?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 21 dub 2015 10:25

Zalohovani toho zahrnuje vic, nez body obnovy. Tem muzes vyhradit mensi misto, uplne vypinat je nedoporucim.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 dub 2015 10:38

Gb není GB! Když nevěříš svému OS kolik ti píše zbývajícího místa na disku, proč ho používáš? Nikdo tě nenutí! Takových nevěřících Tomášů se tu vyrojilo poslední dobou mnoho a věř, že z mého pohledu (zkušeného uživatele) vypadají docela hloupě. Ono někdy stačí se o svém systému něco naučit ...

Body obnovy rozhodně nevypínat - jak tu již bylo psáno, buď jim zmenšit prostor nebo je občas vypnout a ihned poté zapnout (tím se vytvoří bod odnovy z toho data).

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 21 dub 2015 10:49

A kolik je tak vhodná velikost, pro body obnovení?

X - Přesně na takovýto lidi na fórech jsem alergický. Fórum je snad od toho, aby se méně zkušený mohl zeptat a zkušenější mu odpověděl. Chci se se systémem naučit, ale ne pokus omyl. Proto se raději ptám ;). Také jsem jen chtěl vědět, zdali nějak to místo nemohu uvolnit a zdali nejde dalšímu úbytku zamezit. Což jsem se díky petr22 dozvěděl.
Nikdo tě nenutí reagovat na můj dotaz.
Díky

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2015 10:52

On prave svemu OS veri :-) Koneckoncu ten OS to volne misto ukazuje spravne.

Jenom mu jaksi nesouhlasi velikost disk, volne misto a kolik to ukazuje jako soucet vsech dat kdyz se oznaci obsah disku C:. Coz je pomerne logicke, protoze slozky kam nema pristup ukazuji velikost 0 (tzn i c:\System Volume Information). Takze body obnovy mohou zabirat klidne 500 GB, ale bude to ukazovat 0 velikost protoze se tam uzivatel nedostane.

Body obnovy jsou zcela zbytecne pokud:
1. neexistuje zaloha a nevadi ze v pripade problemu bude treba system bud preinstalovat, nebo oprtavit z DVD
2. je system zalohovan jinak (bitova kopie napriklad) a nevadi ze v pripade problemu dojde k obnove kompletni zalohy
Naposledy upravil(a) petr22 dne 21 dub 2015 10:53, celkem upraveno 1 x.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 dub 2015 10:53

Ne, ty popíráš funkce OS = nevěříš mu, když napíše kolik zbývá místa. Na to jsem zase alergický já :lol:

petr22 píše:On prave svemu OS veri :-) Koneckoncu ten OS to volne misto ukazuje spravne.

To jsou ale nelogické 2 věty, jdou proti sobě!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 dub 2015 10:56

Nepopira, pta se kde je rozdil mezi souctem volneho mista a zobrazene velikosti dat a celkovou kapacitou disku.

Body obnovy se standardne nikde nezobrazuji a to jsou nastavene ve vychozim stavu na 50% kapacity disku, a to muze byt sakra hodne - uzivatel ktery nevi o bodech obnovy marne premysli, kam mu mizi prostor.

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 21 dub 2015 10:57

x - No mě zajímalo, kde ty zbylé GB jsou.
Řešíš tu kraviny a je to OFF-topic.

petr22 - díky za vysvětlení a že se tu najde někdo rozumný. Jen ještě jeden dotaz, kolik je tak vhodné, nechat pro body obnovení místa, aby se v případě nějakého problému dalo vše snadno opravit. Někde jsem se dočetl, že 3 GB.
Děkuji moc

Zpět na “Problémy s hardwarem”