Zdravim,
Po koupi druheho monitoru mam do GPU pripojeny pres digitalni vystupy dva monitory. Jeden je 1050p - DVI a druhy 1080p - HDMI. Pri urcitych scenach, hlavne pri zmene obrazu nebo po startu pc mi na monitoru pripojenem pres HDMI problikavaji vertikalni pruhy, je to otazka zlomku vteriny a jsou to vetsinou cary/hrany v dolni tretine obrazovky pres celou sirku. Nekdy to problikne jen jednou za vecer, ale je to znatelne a hlavne po startu si toho clovek vsimne.
Zajimave je, ze kdyz je druhy monitor (1050p - DVI) ve vypnutem stavu tak se to deje stale, ale kdyz mu odpojim kabel od GPU tak to prestane. Zkousel jsem na ten HDMI vystup pripojit jiny monitor a je to uplne stejne. Jde proste o to, ze grafika vypousti na HDMI pri zapojeni dvou monitoru toto "ruseni".
Nevite o co jde? Je to zacatek konce GPU nebo nejaka jeji vada? Je cca 5 let stara.
Grafika - Sapphire Radeon HD 5750 512MB DDR5
Monitory jsou 20" a 24" palcu LG, ale to by nemelo hrat roli, BenQ 22" se chova stejne.
Vojtech
Zapojeni dvou monitoru do GK - chybne chovani
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zapojeni dvou monitoru do GK - chybne chovani
Vítej na PC-Help
Zkusil bych jiný kabel, a pokud to nepomůže, tak bude nejspíš špatný výstup, nebo nějaký obvod v grafice.
Zkusil bych jiný kabel, a pokud to nepomůže, tak bude nejspíš špatný výstup, nebo nějaký obvod v grafice.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Ahoj, diky. Kabelem to pravdepodobne nebude nebot to chovani prestane kdyz druhy kabel vedouci k druhemu monitoru (DVI) od monitoru odpojim. Obcas se blikani taky ukaze na druhem ze zapojenych monitoru, ale to jen obcas... Vypada to opravdu na neco s GPU, ale nevim co by se na ni mohlo poskodit. Kondenzatory jsou od pohledu OK a prach jsem vcera odstranil, prepastoval chladic, navic teplota v pc je bezne velmi nizka...
Jinak vse funguje bezproblemove, nejdriv jsem si dokonce myslel, ze je spatny novy monitor...
Jinak vse funguje bezproblemove, nejdriv jsem si dokonce myslel, ze je spatny novy monitor...
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Když jsem měl přechodně 7870, tak mi při zapojení redukce na TV začala na monitoru skákat spodní lišta. Bohužel jsem to nijak nevyřešil, až výměna za jinou GK. Tady je to ok.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Takze nejaka hardwarova nekompabilita ci jak to nazvat?
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
To znám. U 5750 to dělalo zaškrtnutí políčka "Povolit funkci Graphics OverDrive" v Catalystu. Nemáš to taky náhodou zaškrtnuté?
Jinak který monitor je ve Windows nastaven jako primární? Když to prohodíš (primární za sekundární) blbne stále ten stejný monitor, nebo se to objeví na druhém?
Jinak který monitor je ve Windows nastaven jako primární? Když to prohodíš (primární za sekundární) blbne stále ten stejný monitor, nebo se to objeví na druhém?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Ahoj, diky.
Odskrt jsem povoleni OverDrive, defaultne bylo zapnute. Uvidim jak se to projevi.
Primarni monitor je prave ten blikajici na HDMI, ale obcas, velmi zridka, problikne i druhy na DVI. Kdyztak to zkusim prehodit, pokud OverDrive nepomuze.
Necham to chvili se soucasnym nastavenim a pozdeji napisu jak to vypada
.
Odskrt jsem povoleni OverDrive, defaultne bylo zapnute. Uvidim jak se to projevi.
Primarni monitor je prave ten blikajici na HDMI, ale obcas, velmi zridka, problikne i druhy na DVI. Kdyztak to zkusim prehodit, pokud OverDrive nepomuze.
Necham to chvili se soucasnym nastavenim a pozdeji napisu jak to vypada

- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Observuj a potom napiš, jak to dopadlo.
No nemusim ani moc cekat, i po vypnuti OverDrive i po prehozeni defaultnich monitoru se pruhy objevuji. Cetnost nevim, neni to casty jev, ale pozoroval jsem ho cca stejne i bez OverDrive
.

- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Potom to bude nějaká závada.
Predpokladam teda, ze jen na GK?
Neni to neco s cim by se nedalo pracovat, v podstate to ani nerusi, ale je to viditelne. Pokud to nenici monitory tak to asi necham tak a jakmile se PC odporouci tak to budu resit najednou.
Neni to neco s cim by se nedalo pracovat, v podstate to ani nerusi, ale je to viditelne. Pokud to nenici monitory tak to asi necham tak a jakmile se PC odporouci tak to budu resit najednou.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jak říkal Karrex, vyměnil GK a by klid. U tebe to bude nejspíš podobné.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3022
-