Ahoj,
po výměně GK a to AMD MSI R7950 Twin Frozr 3GD5/OC za novou GAINWARD GTX970 Phantom 4GB DDR5 se mi při startu PC několikrát restartuje a až poté naběhne. Chytí se cca po třetím "pípnutí" restartu. Při opakovaných restartech - černá obrazovka. Četl jsem již několik rad a názorů, ale bohužel zatím žádný nepomohl/neporadil. Bohužel se mi ani nepodaří dostat do BIOSu, abych "zchecknul" časování pamětí atd. Samozřejmě jsem zkoušel odpojovat, zapojovat, přepojovat atd...pc je pravidelně čištěno a udržováno. Tohle je první problém za 2 roky. Dokázal by mi někdo i z takto amatérského popisu problému poradit...? Je mi jasné, že opakované restartování dává zabrat i ostatním komponentům a rád bych proto předešel dalším problémům s hardwarem. :)
Děkuji za rady Honza
Sestava:
GIGABYTE Z77-D3H
Intel Core i5-3570K
GAINWARD GTX970 Phantom 4GB DDR5
Seagate SV35 2000GB
Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance
Počítačový zdroj Seasonic SS-500ET-F3
Opakovaný restart po výměně GK...?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Opakovaný restart po výměně GK...?
Doporučuji případně zkusit jiný ovládač GK. Není vždy ten nejnovější, také nejvhodnější. Prověřit, zda kabely přídavného napájení dobře sedí v konektorech.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Vyzkoušel jsem už tři různé verze ovladačů... :/ Napájení jsem měl také už několikrát vypojené zapojené...tím jsem začal...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V které fázi spuštění, nebo restartu PC se zobrazí černá obrazovka?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Jakmile zapnu PC, je černo...NO SIGNAL...proběhnou cca 2-3 restarty aniž by se na obrazovce cokoliv objevilo...pak se objeví úvodní obrazovka WINDOWS a systém normálně naběhne...nechápu no... :/
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mas posledni verzi BIOSu?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Nejpíš ne, odpoledne to zjistím. Ale jak říkám systém fungoval naprosto bez problémů až do instalace nové GK. Pokusím se Bios zaktualizovat, pokud to však jde z prostředí WIN...do Biosu se totiž nedostanu. Nevím co bych měl ještě vyzkoušet...
Jednoduché. Udělat CLR_CMOS reset biosu, zapojit zdroj a nechat systém naběhnout v minimální konfiguraci (Procesor, RAM a CPU) a udělat základní testy s nabootovaným UBCD. Procesor má své integrované jádro a výstup poslat musí. Poté operaci opakovat se zapojením VGA a poté začít řešit zdroj a desku. VGA ,ůžeš rovnou vyzkoušet i v jiném počítači, tím nic nezkazíš.
Ovšem má to jeden háček, nelze operovat s informacemi, které nejsou - zapojení.
Ovšem má to jeden háček, nelze operovat s informacemi, které nejsou - zapojení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2239
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
- 1
- 2222
-
od kecalek
30 pro 2024 07:03
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4748
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1422
-
od windroid2
16 dub 2025 18:21
-
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4316
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”