Dokupování součástí Stolního počítače (herní)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

CitroCZ
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Dokupování součástí Stolního počítače (herní)

Příspěvekod CitroCZ » 13 kvě 2015 20:30

Přeji všem krásný večer,
Už jednou jsem zde plašil z novými komponenty do mého stolního PC, kde jste mi vyhověli a poradili. Dnes se znovu obrací s téměř samou prosbou. Chtěl by jsem si svůj PC převést z "Doby kamenné" do doby "Moderní doby". Takže rovnou k věci. Vlastním celý stolní počítač (funkční) a myslím že by si zasloužil nový kabát včetně orgánů. Na CZC.cz jsem si tak dle svého výběru poskládal PC (za pomocí bratránka) který by jsem sem chtěl předložit a poprosit o kontrolu zda-li je vše správně. Také by jsem nebyl vůbec proti k vaším doporučením jiných či levnějších součástí za ty které jsem si vybral. Zkrátka beru vše co mi zde napíšete.

Počítač by měl sloužit především na hraní her. Použitelné součásti ze starého PC jsou : "Hard disk (+/- 600GB)" , "Zdroj (400W)" , "Grafickou kartu (GTX 660 2GB)"
A v poslední řadě, by jsem se rád dotázal na ten I3 co jsem si vybral. Je to nejdražší I3 co jsem našel na CZC. Zajímalo by mě jestli by vydržel do dálné budoucnosti. I5 se mi moc kupovat nechce, neboť nejsou finance a cenový rozdíl je velmi znát.
Nevěděl jsem jak všechny položky nacpat do jednoho URL odkazu takže se omlouvám, že všechny vkládám samostatně. Předem vám velmi děkuji. :)

http://www.czc.cz/aerocool-v3x-black-ed ... 80/produkt
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 66/produkt
http://www.czc.cz/asus-h81m-plus-intel- ... 35/produkt
http://www.czc.cz/intel-core-i3-4340/135654/produkt
http://www.czc.cz/kingston-value-8gb-dd ... 60/produkt
Doteď jsem nepochopil co je to za trend dávat ty nakrájené citrony do pisoárů, proboha, vždyť se pak nedají vůbec jíst !

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Dokupování součásti Stolního počítače (herní)

Příspěvekod Karrex » 13 kvě 2015 20:37

Mnohem lepší varianta http://www.czc.cz/48ea4fgvq2hg28652v9h9do8g8/seznam . A až budeš mít 900,-, dokoupit další modul RAM. Ovšem pokud ten zdroj není kvalitnější, také bych ho co nejdřív vyměnil.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

CitroCZ
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Dokupování součástí Stolního počítače (herní)

Příspěvekod CitroCZ » 13 kvě 2015 20:42

No, to doufám, že je. Měl by to být ATX-400PNR
Doteď jsem nepochopil co je to za trend dávat ty nakrájené citrony do pisoárů, proboha, vždyť se pak nedají vůbec jíst !

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 kvě 2015 20:46

No, nevím jak je starý, ale přeci jenom bych zvážil výměnu za kvalitnější - viz. http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt

Co se týče sestavy, i5 ti nabídne o dost větší výkon, máš tam kvalitnější desku a skříň. RAM můžeš dokoupit kdykoliv. Na CPU stačí box, později si třeba kup Feru 2.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

CitroCZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod CitroCZ » 13 kvě 2015 20:53

Ano je to starouš. 8 let už má. Určitě to zvážím a myslí si že ho i objednám co nejdříve. A chtěl by jsem se zeptat uvažoval jsem o SSD. Bylo by to možné ?

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 kvě 2015 20:56

Myslíš do toho limitu? V tom případě jsme zase na i3. To bych radši také dokoupil později.
Sestava v profilu.

CitroCZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod CitroCZ » 13 kvě 2015 21:15

Nemusí být, asi by jsem to koupil vše najednou. To znamená že koupě všeho se protáhne o 1 měsíc

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 kvě 2015 21:17

Tak napiš za měsíc, může se hodně změnit - cenově. Napiš třeba sem do původního topiku :-) .
Sestava v profilu.

CitroCZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod CitroCZ » 13 kvě 2015 21:51

Dobře Dobře :) A můžu se zeptat co bylo špatné na mé verzy :D (jen jsem zvědavý) :D

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 14 kvě 2015 16:22

No, vypsal jsem ti rozdíly.

"Co se týče sestavy, i5 ti nabídne o dost větší výkon, máš tam kvalitnější desku a skříň. RAM můžeš dokoupit kdykoliv. Na CPU stačí box, později si třeba kup Feru 2."

Jednoduše, vyšší výkon a kvalita na úkor 4GB RAM, které můžeš dokoupit kdykoliv :-) .
Sestava v profilu.

CitroCZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod CitroCZ » 08 čer 2015 19:36

Dobrý večer,
Tak se hlásím jak mi bylo řečeno. Situace je následovná. Reklamace GK proběhla tím způsobem, že mi budou vráceny peníze. Tím pádem budu potřebovat novou. Takže by jsme chtěl zeptat tedy jestli k této sestavě, kterou mi zde vybral "Karrex" se hodí GTX 960 a také zda-li stále platí stejná sestava ? :)

Děkuji vám předem :)

Prophet
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Prophet » 08 čer 2015 20:20

Ano, vem GTX 960. Ber verzi od MSI.
CPU: AMD Ryzen 7 5700x (Arctic Freezer 34)
GPU:MSI RTX 4070 Gaming X Slim 12GB GDDR6X
RAM: Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
MB: MSI B450-A PRO
Zdroj: Corsair RM850x (2021) 850W
Case:SilentiumPC Regnum RG4
SSD: Kingston A2000 500GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB, Seagate Ironwolf 2TB
VR: Oculus Rift S

Proč nepoužívat WiFi na hry

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení