Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem multifunkční tiskárny pro domácí použití.
Cena ideálně kolem 3000kč, tisku jen obač a jen nárazově.
Co doporučujete?
Dík
Jakou multifunkční tiskárnu pro domácí použití
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakou multifunkční tiskárnu pro domácí použití
Jaké máš požadavky?
1) Měl bys raději tiskárnu menší inkoustovou na stole, nebo může být větší laserová, která má levnější provoz a kde vydrží náplň déle?
2) Kolik zařízení na ní bude připojeno? Pokud pouze 1 PC, stačí připojit přes USB kabel, pokud je v domácnosti více zařízení (PC, NTB, Tablet...) doporučil bych připojit do sítě, buď pomocí printserveru (některé routery to umí), nebo tiskárna s LAN, nebo s funkcí Wi-Fi tisku.
3) Oboustranný tisk? Nyní mám tiskárnu, která umí oboustranný tisk a nemůžu jí vynachválit, protože nemusím papír obracet ručně a tisk více oboustranných listů je podstatně pohodlnější.
1) Měl bys raději tiskárnu menší inkoustovou na stole, nebo může být větší laserová, která má levnější provoz a kde vydrží náplň déle?
2) Kolik zařízení na ní bude připojeno? Pokud pouze 1 PC, stačí připojit přes USB kabel, pokud je v domácnosti více zařízení (PC, NTB, Tablet...) doporučil bych připojit do sítě, buď pomocí printserveru (některé routery to umí), nebo tiskárna s LAN, nebo s funkcí Wi-Fi tisku.
3) Oboustranný tisk? Nyní mám tiskárnu, která umí oboustranný tisk a nemůžu jí vynachválit, protože nemusím papír obracet ručně a tisk více oboustranných listů je podstatně pohodlnější.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Může být vetší, nezáleží mě na tom - jde mě hlavně o co nejlevnější tisk a nejlepší kvalitu za dané peníze. A taky aby pak nebyla nápň moc drahá.
Zatím 1 max 2. Stačí mě jednostranny tisk,zase tolik toho netisknu.
Co třeba tato - Samsung SL-M2078W
Nebo pokud by pro mě byla lepší ingoustova rád si nechám poradit.
Zatím 1 max 2. Stačí mě jednostranny tisk,zase tolik toho netisknu.
Co třeba tato - Samsung SL-M2078W
Nebo pokud by pro mě byla lepší ingoustova rád si nechám poradit.
To jsem zapomněl dodat:
1) Laserová má levnější tisk, déle vydrží náplň, většinou ale nepodá tak kvalitní barvy jako inkoustová, na inkoustové (některé) lze tisknout i na fotopapír.
2) Často platí pravidlo: čím levnější tiskárna, tím dražší náplně.
Záleží na tom, jestli je přednější kvalita barev, nebo cena náplní (já osobně mám pět let černobílou laserovou tiskárnu za 6000,- jako student SŠ tisknu často, oboustranně, spotřebuji ale jen 1 toner ročně, fotky si občas vytisknu na automatu v DM)
1) Laserová má levnější tisk, déle vydrží náplň, většinou ale nepodá tak kvalitní barvy jako inkoustová, na inkoustové (některé) lze tisknout i na fotopapír.
2) Často platí pravidlo: čím levnější tiskárna, tím dražší náplně.
Záleží na tom, jestli je přednější kvalita barev, nebo cena náplní (já osobně mám pět let černobílou laserovou tiskárnu za 6000,- jako student SŠ tisknu často, oboustranně, spotřebuji ale jen 1 toner ročně, fotky si občas vytisknu na automatu v DM)
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4707
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 23:23
-
-
15" notebook na domácí použití
od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 3965
-
od michal84
28 zář 2024 10:05
-
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 10927
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
-
Použití mobilních dat při probíhajícím hovoru Příloha(y)
od MK_Vs » 01 říj 2024 10:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 12
- 6721
-
od šulda
03 říj 2024 11:20
-
-
- 7
- 3702
-
od petrvorisek