Přeinstalace OS Win 8.1
Přeinstalace OS Win 8.1
Zdravím, chystám se na přeistalaci OS Windows 8.1, dal sem svoje dvd-r do mechaniky a restartnul PC, ale instalace nenaběhla, v biosu mám first boot device CD ROM viz obrázek, co znemená to Optiarc DVD RW ? Instalace nechce naskočit, používám svoje DVD který sem používal i předtím a i kamoš ho měl a v pohodě si PC přeinstalovat, takže si myslím že cdčkem to nebude.
Re: Přeinstalace OS Win 8.1
Optiarc DVD RW je tvoje mechanika - tu musis dat jako prvni.
CDROM muzes ignorovat.
CDROM muzes ignorovat.
Tak už to naskočilo, jestli chci bootovat nebo ne, ale instalace ne, chvílu se něco načítalo ukázalo se Winodws logo, a pak jenom modrá obrazovka. Tak sem zkusil CD s Windows 7 a to samy, načítalo se windows loading files pak naskočila ta Windows 7 modra obrazovka a nic. Nemám něco špatně nastavené v Bisou ? Příkládám screen, CDčkem to nebude.. spíš mám něco špatně nastavené a nechce se instalace načíst. Hlavně mě zajímá to " Hard disk boot priority, když to rozkliknu tak mě tam ukáže to co je na obrázku jinač tam nic nemám jenom press enter.
Kdyby jste něco potřebovali v biosu tak řekněte, vyfotím to..., v PC mám jeden OS a jeden HDD, tak nevím proč se to nechce načíst.
Jinač nedávno sem měnil mod disku z IDE na AHCI, tak co třeba zkusit přepnout vše zpatky na IDE a až si naisntaluju systém tak to dát zpět na AHCI ? Nebo včem by mohl být problém?
Příkládám fotky mého BIosu, jestli není něco špatně nastavené.
Kdyby jste něco potřebovali v biosu tak řekněte, vyfotím to..., v PC mám jeden OS a jeden HDD, tak nevím proč se to nechce načíst.
Jinač nedávno sem měnil mod disku z IDE na AHCI, tak co třeba zkusit přepnout vše zpatky na IDE a až si naisntaluju systém tak to dát zpět na AHCI ? Nebo včem by mohl být problém?
Příkládám fotky mého BIosu, jestli není něco špatně nastavené.
Nic z toho co se nastavuje v BIOSu by nemelo zpusobit spadnuti instalacniho programu Windows.
Skusil bych ale udelat instalacni flashku, vadna muze byt treba DVD mechanika.
Skusil bych ale udelat instalacni flashku, vadna muze byt treba DVD mechanika.
Není to jakoby spadnutí, ale jakoby by se to seklo a konec. Mechanika ? Nemyslím si, asi tak před rokem sem přeinstalovával PC na stejné mechanice a stejném CD, nebo je to asi o něco míň něž rok. Mechanika podle mě funguje, CD načítá normálně we Windowsu, ale zkusit mužu vše, pokud bych to teda měl dělat přes flešku, poradte prosím jaky program a krok po kroku vysvětlit jak z toho udělat bootovaci, ať to mám správně. Díky moc
Jak dlouho jsi čekal na té modré obrazvce? Já jednou musel čekat cca půl hodiny, než si instalace řekla, že bude pokračovat. Zkus tomu dát čas.
PS: máš SZ
PS: máš SZ
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Čekal sem chvíli, ani ne 5 minut, protože sem myslel že se to seklo a nebude to dál pokračovat. Každopádně Bios mám teda správně ? Zkusím teda počkat tu půl hodinku a uvidím, ale kdyby to furt nešlo, kde by mohla být chyba ? Na PM se podívám večer jak dojdu.
V instalačním DVD, mechanice. Pokud to nepomůže, zkus tu instalaci přes flash disk (na netu najdeš spoustu návodu jak na to).
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
DVD je určitě v pořádku, instaloval sem z toho já asi 3x , a kamarád taky a frčí mu OS normálně doteď. Tak se nato podívám večer a uvidím, počkám tu půl hodinku jestli se to nerozběhne, ale proč by to trvalo tak dlouho ?
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”