Předesílám, že pojem tablet byl pro mě ještě včera odpoledne spprostým slovem a tudíž o nich a Androidu vůbec nic nevím.
A k věci. Obstaral jsem si digitální mixážní pult, který se ovládá z čehokoliv, co má možnost se k němu připojit přes WiFi. Prakticky to funguje tak, že se webovým prohlížečem toto zařízení připojí na "stránku" v mixážním pultu a v tomto prohlížeči se pak ovládá pult. A zde začíná má patálie s volbou vhodného zařízení. Notebook je díky myši nepraktický. Mám sice vyrobený "notebook" v kufru, kde je monitor doplněný o TouchScreen, ale rozměry a váha jej vylučují pro zamýšlené použití. Chytrý telefon mi do baráku nesmí a navíc jsou jeho rozměry pro mé stařecky vetchozraké oči příliš titěrné. Zbývá tedy tablet. Stačí mi prakticky ten nejubožejší z ubohých, před kterým si pubescent odplivne, protože se na něm nedá nic hrát. Požaduji jen a jen webový prohlížeč, 10' a více, baterku tak na 4-5 hodin a cenu co nejnižší.
Citace z manuálu k mixážnímu pultu:
The browser-based software control for the Ui Series actually runs from a virtual web server in the
main Ui unit itself and is compatible with any modern browser software running on your control
device. For Android users, you must use Android browser 4.4 or later, or another modern browser like
Chrome to use the Ui web app.
Co to pro mě znamená netuším, ale snad se najde někdo, kdo vyluští, co by bylo vhodné.
Předem díky za pomoc a radu.
Výběr tabletu za "pár" korun... Vyřešeno
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Výběr tabletu za "pár" korun...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr tabletu za "pár" korun...
Citace z manuálu znamená, že musíš mít verzi operačního systému Android 4.4 (KitKat) nebo vyšší Android 5.0+ (tedy už Lollipop) nebo aktualizovaný webový prohlížeč uvádějí např. Google Chrome, tím nejspíše myslí, aby někde nepoužíval starý integrovaný prohlížeč ze staré verze OS. (O Flash playeru kupodivu nic nezmiňují)
Nicméně je škoda, že nemají přímo aplikaci pro Android, jako používat z Androidu tabletu jejich webové rozhraní, se mi moc nelíbí. Přinejmenším by mohl být problém s odezvou, trháním nebo aby správně se vše na stránku vešlo. Ale nevím, to je jen můj pohled na věc. (Pokud se podívám na videa na internetu, všude používají iPad, kde to samozřejmě vypadá hezky.)
Pokud chceš za pár peněz musí být tablet nový? Nejlevnější nový 10"+ startuje někde na 4k. https://www.alza.cz/prestigio-multipad- ... 221942.htm, ale byl by určitě dostačující.
Nicméně je škoda, že nemají přímo aplikaci pro Android, jako používat z Androidu tabletu jejich webové rozhraní, se mi moc nelíbí. Přinejmenším by mohl být problém s odezvou, trháním nebo aby správně se vše na stránku vešlo. Ale nevím, to je jen můj pohled na věc. (Pokud se podívám na videa na internetu, všude používají iPad, kde to samozřejmě vypadá hezky.)
Pokud chceš za pár peněz musí být tablet nový? Nejlevnější nový 10"+ startuje někde na 4k. https://www.alza.cz/prestigio-multipad- ... 221942.htm, ale byl by určitě dostačující.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr tabletu za "pár" korun... Vyřešeno
Díky, již je objednán.
Že nemají aplikaci pro Android není škoda, ale výhoda. Na tento mix je možné se připojit až z desíti různých zařízení nejednou. Z různých znamená, bez rozdílu typu, OS a bez nutnosti cokoliv instalovat a ladit. Na nějaké instalování na "kšeftu" opravdu není čas
Že nemají aplikaci pro Android není škoda, ale výhoda. Na tento mix je možné se připojit až z desíti různých zařízení nejednou. Z různých znamená, bez rozdílu typu, OS a bez nutnosti cokoliv instalovat a ladit. Na nějaké instalování na "kšeftu" opravdu není čas

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3409
-
od TheSalon112
Zobrazit poslední příspěvek
18 črc 2024 21:08