zhroucený systém WinXP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

michelle75145
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

zhroucený systém WinXP

Příspěvekod michelle75145 » 20 čer 2015 23:51

Ahoj!
Potřebuju radu od někoho, kdo tomu trošku rozumí. Dnes se tátovi zhroutil stolní počítač. Sama mám notebook a v něm Win7, takže mu moc nepomůžu, bohužel. A předem se omlouvám, jakožto dívčina se moc nevyznám a musí se na mě polopaticky. :D
Slíbila jsem tátovi pomoc, tak to zkusím aspoň tady.

Tak snad abych popsala samotnej problém. Tátův stolní počítač v sobě nese WinXP, při zapnutí se zprvu objevila zpráva "Floppy disk(s) failure 40", což se mi v BioSu podařilo odstranit. Dále to žádnou jinou chybu nenapíše, systém se normálně spouští, pak se objeví modrá obrazovka a probíhá CHKDSK, žádnou chybu nenajde, pokračujem dál a najednou černá obrazovka s velkým kurzorem myši uprostřed a nic víc. Dál už se nedostanu.
Dokázal by někdo poradit, než se vrhnem na reinstal, a táta ztratí všechna data, prosím? :dontgetit:

Děkujuu! :wtf:

Reklama
x-rated
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: zhroucený systém WinXP

Příspěvekod x-rated » 21 čer 2015 04:55

stačí připojit disk do jinýho kompu, vyzobat data a pak se můžeš xpček konečně definitivně zbavit :smile:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: zhroucený systém WinXP

Příspěvekod Pic » 21 čer 2015 12:24

Pravděpodobně poškozený disk se systémem. Pokud jde o to zachránit data (dokumety, fota, filmy, hudba ap.) z poškozeného disku, tak disk vyjmout a vložit do jiného PC, jako druhý disk a jestliže jej PC rozezná a data jsou přístupná, tak je zkopírovat na jiné medium (jiný disk, flashku ap.). Je také možné stáhnout si CD HirensBoot, vypálit jej na CD (je bootovací) a vložit do CD/DVD mechaniky a spustit PC. Na uvedeném CD je i Mini WinXP a množství programů na kontrolu součástí PC. Nejlépe požádat o pomoc kamaráda, který se v tom vyzná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
    od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3233
    od Daniel_Jackson Zobrazit poslední příspěvek
    27 zář 2024 22:17
  • Logitech G Saitek Pro Flight Yoke Pro System
    od peta501 » 19 dub 2025 01:11 » v P: Hardware
    0
    2058
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 01:11
  • Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
    od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony
    15
    4571
    od MoA285 Zobrazit poslední příspěvek
    28 kvě 2025 00:59

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”