Monitor vadný asi subpixel.
Monitor vadný asi subpixel.
Zdar, koupil jsem v dubnu monitor. Je to BENQ EW2400L. Ale včera jsem zapnul csgo a jak máte úvodní obrazovku tak jsem si všimnul toho pixelu. Je to takový malinký modrý subpixel. Prostě na černém to jde vidět. Mám nárok na reklamaci? Protože sem četl že jich musí být více. Debilní zákony tohohle. Je to celkem na blbém místě a prostě mě to štve, nechci žádný vadný pixel. Je fakt malý ale štve mě to. Prostě člověk koupí monitor a ještě má vadný pixel ale musí jich být víc tak to je vrchol. Ale slyšel jsem že BENQ a SAMSUNG mají toleranci a uznávají to, takže by mi to mohli vyměnit. A je nějaký program který zjistí všechny vadné pixely? Díky.
DIG THIS ANYWAY
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Monitor vadný asi subpixel.
O žádném programu na zjištění vadných pixelů nevím. Reklamovat monitor půjde, pokud je výrobcem a prodejcem garantováno bez vadných pixelů. Mrkni na stánky výrobce monitoru, či prodejce, tam by jsi mohl najít více informací. Jinak používám ke kontrole monitoru EIZO test, kde si zobrazím jednobarevnou plochu a snadno jsou k nalezení případně vadné pixely.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ok. Jinak tady jsem to kupoval KASA.CZ měl jsem to při cestě a koupil jsem ho tady. Jinak jdu se podívat.
DIG THIS ANYWAY
V datasheetu k monitoru mas napsano, kolik vadnych pixelu je uznatelnych jako zavada.
Co se tyce toho vrcholu - to jsou technologicke limity vyroby. Laciny panel holt ma nejake ty vadene pixely, aby mohl zustat laciny.
Pokud chces garanci 0 vadnych pixelu po dobu zaruky, musis si priplatit za lepsi modely.
Nejlepsi je to neresit - protoze takhle najdes nejaky ten vadny pixel na velkem poctu monitoru.
Co se tyce toho vrcholu - to jsou technologicke limity vyroby. Laciny panel holt ma nejake ty vadene pixely, aby mohl zustat laciny.
Pokud chces garanci 0 vadnych pixelu po dobu zaruky, musis si priplatit za lepsi modely.
Nejlepsi je to neresit - protoze takhle najdes nejaky ten vadny pixel na velkem poctu monitoru.
Ale ten monitor nebyl zas tak levný. Jinak jsem mluvil s technikem BENQ. A řekl že to mám dát do shopu kde jsem to koupil, a prý vymění ten displej a bude no. Akorát mám nervy.
Jinak k tomu neřešit. Mě to prostě vadí když to vidím. Kdo na to má koukat.
Jinak k tomu neřešit. Mě to prostě vadí když to vidím. Kdo na to má koukat.
DIG THIS ANYWAY
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3603
-
od Signalista97
Zobrazit poslední příspěvek