Zdar palec!
Prosil bych o chvilku strpení a přečtení mého problému.
Mám notebook DELL Inspiron n5030 s win7. Na tom není nic zajímavého. Počítač běžel.
Stále nic zajímáveho. Hrál jsem hru a jednou se mi to freezlo. Čekal jsem chvilu a pak vypnul "natvrdo". Když jsem to chtěl znovu spustit, zeptalo se to jestli to chci spustit běžným způsobem. Dal jsem tuto volbu, jenže nic. Tak znovu "natvrdo". A odteď je to hluché.. Po zapnutí pc můžu max do biosu, diagnostiky nebo výběr bootování. Řekl jsem si, že je to asi nějaká kravinka a pomůže reinstal. Zkusil jsem jako vždy přepálený win7 (funkční odskoušené). Načetlo to data a pak po chvilce naskočila i volba instalace. Jenže se to kouslo. Zkusil jsem to ještě 2x a teď když to chci zkusit, tak to jen načte data a v blackscreenu mi max najede myš. Oka smířil jsem se, že win 7 nepůjde.. Chtěl jsem zkusit xp (origo), jenže to načetlo data a bluescreen s chybama.. fuu už mi bylo jasné, že je problém. Od mojí mladé z pc jsem stáhnul verzi Ubuntu a odzkoušel na DVD. Dlouho to načítá, spustit zkušební verzi jde, ale nenainstaluju. Nevím co s tím mám dělat.Ještě jsem zkoušel dát windwsy na flashku, ale z tama mi nejdou nabootovat. Nevím čím to je. Různé utilky mi z fleshky bootujou a windows ne. Zkoušel jsem CD Dell diagnostic co se prodává s ntbkem ale tam mi akorát vyšlo že je chyba s HDD. Stáhnul jsem DBAN, že naformátuju disk. jenže mi to jakoby nenašlo ten disk. Také jsem zkusil HDD Regenerátor 2011. Ten mi HDD našel a chybné oddíly neukazoval. S notebookem nebylo mláceno. Je sice po záruce ale nevěřím, že by HDD jen tak odešel. Prosím vážně o pomoc a stručný návod na opravu. Nejsem profesionál, spíš lajk.
Věřím, že se najde hodná duše. :)
POZOR!POZOR! - HDD chybička?
Re: POZOR!POZOR! - HDD chybička?
Že HDD jen tak odejde se děje celkem běžně a bohužel to vypadá, že to bude i tvůj případ. Mě se shodou okolností asi před rokem a půl stalo něco hodně podobnýho. Brouzdal jsem na netu a z ničeho nic mi v notebooku během vteřiny něco cvaklo a sekl se. Absolutně na nic nereagoval, tak jsem ho musel na tvrdo odpojit z elektriky a pokusil se ho zase normálně zapnout. No, bohužel, dál než na black screen jsem se už nedostal a nezbylo mi tak nic jinýho než koupit novej HDD. A to si ještě pamatuju, že tak 3-5 dní než se to stalo jsem HDD kontroloval v HD Tune a tam mi to nehlásilo jediný problém.
Mimochodem, o jakou značku HDD se jedná a jak dlouho byl už v provozu?
Mimochodem, o jakou značku HDD se jedná a jak dlouho byl už v provozu?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: POZOR!POZOR! - HDD chybička?
Podle toho co jsi napsal, tak s vysokou pravděpodobností vadný disk se systémem. Takže je řešení asi jen jedno. Nový disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3860
-
od pidlo