Čest,
mám dotaz ohledně přesunu HDD ze starého kompu (desky) na nový komp (nová deska).
1) Když ho jen tak "přesunu", Windows mi to hádám nenačte, kvůli starým ovladačům a dalším blbostem.
2)Budu ho muset zformátovat, než ho přesunu nebo bude stačit, že ho přesunu a nainstaluji na něj pomocí bootovací flashky Windows znova, popř. když to tam udělám, vyčistí se celý nebo mi tam zůstanou věci ?
Díky za rady
HDD ze starého na nový PC
Re: HDD ze starého na nový PC
No pokud ho přesuneš a nabootuješ z flashky...tak máš na výběr formátování oddílů na disku..pokud máš jeden smaže se všechno. I tak se doporučuje vše smazat a následně si vytvořit třeba 2 oddíly. Jeden pro systém, druhý pro data. Nevím jak ho chceš zformátovat než ho přesuneš..asi jedině jako externí disk...ale jinak se formátuje při instalaci nových windowsů.
Takže tedy stačí, když ho normálně zapojím do nového PC, nabootuju Windows pomocí flashky a poté ho normálně nainstaluju windows a tím zformátuji HDD , ok?
Jakmile ho dáš do novýho dáš tam flashku, tak v průběhu instalace ti to nabídne oddíly, kam můžeš nový OS nainstalovat, tam klikneš na oddíl a dáš naformátovat...to smaže původní data z disku
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4777
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42